Upptäck vintern

Den stora guiden till Värmlands vinterupplevelser

5 minuters läsning

Skidåkning i Värmland

Vill du resa lagom långt och samtidigt uppleva en riktig vinter? Då är Värmlands heltäckande och snöbeklädda utbud resmålet att ta sikte mot. Här finns skidåkning i toppklass för hela familjen, längdskidor för motionärer och elitskidåkare i vacker natur och aktiviteter som snöskoter, westernridning, älgpark och hundspann.

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar för den erfarne och Funparks och skicross-banor för den äventyrslystne i naturskön miljö. Värmlands skidanläggningar rymmer kort sagt det mesta och nås bara några timmar från Stockholm och Göteborg. 

Torsby Skidtunnel u0026amp; Sportcenter

Skidsemester i naturreservat på Hovfjället

Hovfjället ligger mycket vackert med vidunderlig utsikt, 542 möh vilket gör Hovfjället mycket snösäkert. Vi är en skidanläggning  som erbjuder både alpin utförsåkning, längdåkning samt skoterleder. Skidåkningen är familjeanpassad och passar både erfarna skidåkare som vill ha lite mer utmaning och nybörjare som vill ha enkla och varierade nedfarter. Här finns totalt 13 backar och 7st liftar och 20km längdspår. Se pistkarta över Hovfjället här. Skidanläggningen ligger mitt i ett naturreservat och från toppen kan du beundra den vackra utsikten innan du susar ner på någon av nedfarterna. För barn som testar skidåkning för första gången är också Hovfjället särskilt passande, Barnens fjäll (och backe) som slutar precis vid värmestugan och restaurang gör att skidglädjen kan gnistra dagen ut och dessutom finns skidskola för alla nivåer. Vill du testa fler upplevelser? Då är Sveriges kanske mest sydliga fjällnatur, i Hovfjället, också rätt val. Här finns även 22 kilometer välpreparerade längdspår.

Lättillgänglig toppskidåkning på Ski Sunne

Bara en timme norr om Karlstad ligger Ski Sunne som erbjuder utförsåkning med backar som lockar allt från barnfamiljer till Sverigeliten. Här finns lätta, gröna backar och mer utmanande svarta pister som stått värd för återkommande SM i slalom. Sunnes längsta backe är nästan två kilometer – vilket slår flera mer nordliga skidanläggningar på fingrarna. Här får du helt enkelt ut mycket skidåkning! Flera backar har dessutom öppet för kvällsåkning ända fram till klockan 21.00 för att få ut det mesta av din skidsemester.

Vinterns härliga äventyr startar i Värmland

I Värmland finns barnvänlig skidåkning, utmanande backar för den erfarne och Funparks och skicross-banor för den äventyrslystne i naturskön miljö

Valfjället – en oupptäckt semesterpärla

När man kommer fram till Valfjället möts man av en familjär stämning. Gästerna som kommer hit söker efter lugnet och att lära barnen att åka skidor i en trygg miljö, det är också den idealiska platsen för barnen att få ta sina första åk på helt egen hand! Samlingsplatsen för äventyrslystna är Funparken med hopp i alla storlekar, rails och även en Airbag där man landar mjukt när man vill hoppa stort och kanske testa nya trick. Många slalomklubbar lägger sina träningsläger på Valfjället, och deras egna slalomklubb tränar här flitigt. Det finns alltså backar även för den skickliga åkaren! Varje morgon möts man av nypistade backar, det är en fantastisk känsla att få åka på manchester. Köerna är sällan långa och flyter på i ett bra tempo. Med sina 220m har Valfjället en av södra Sveriges högsta fallhöjder och längsta möjliga nedfart är hela 1800m – endast 28 mil från Göteborg!

Alltid perfekta skidspår och väderförhållanden på Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Snö året runt, den drömtillvaron för att åka längd är alltid sann i Torsby. Här finns Sveriges allra första inomhusarena för skidåkning i skidtunneln på Torsby Skidtunnel & Sportcenter med konstant perfekta förhållanden: -4 i luften och -3 i snön. Spåret i tunneln är 1,3 kilometer långt och följer omgivningens naturliga terräng med en höjdskillnad på tolv meter. Till besöket kan du även boka din instruktör för att spetsa din teknik, och ta nästa steg i din utveckling, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Perfekt vinterväder även utomhus? Då kompletterar utomhusslingorna. Med utgångspunkt från skidstadion finns här 50 km spår, fördelat över tio olika rundor

Njut av krispig vinter på längdskidor i Mattila

Mattila erbjuder 17 mil av skidspår och spåren läggs av samma pistmaskin som under Skid-VM i Falun. Oavsett om du har Vasaloppsambitioner eller bara vill njuta av krispig vintermiljö är Mattila det perfekta valet.

Långberget – ett längdskidparadis

Långberget är ett riktigt längdskidparadis med sina 63 kilometer välpreparerade spår. Längdskidåkningen påLångberget passar alla, liten som stor – oavsett om du satsar på nästa Vasalopp, testar längdskidor för allra första gången eller om bara vill ha en härlig skidsemester med familjen.

Kalhyttan Sport & Fritidsarena

En knapp timme från Karlstad kan du njuta av fantastisk längdskidåkning i historisk miljö. Snösäkra Kalhyttan är en multisportarena och konstsnöanläggning med mycket skidhistoria och glädje. Här kan du motionera på din egen nivå och njuta av de enastående spåren, eller träna hårt och strukturerat inför det där loppet eller klassikern du så länge velat genomföra. I skidlekbacken kan barnen åka pulka eller ta de första skidtagen. På Kalhyttan finns något för alla – från nybörjare till elit. Välkommen till klassiska Kalhyttan!

Branäs – Sveriges mest familjevänliga skidåkning

Inte mindre än tolv gånger har Branäs utsetts till Sveriges mest familjevänliga alpina skidanläggning. Här erbjuds kostnadsfria barnaktiviteter och gratis liftkort för alla barn upp till sju år. I skidbacken finns tre barnområden och skidskola. Branäs har bekväma och moderna lösningar för en smidig skidsemester från första till sista åk med skiduthyrningen som du enkelt bokar online och utrustningen kan köras ut direkt till ert boende. Är du hungrig efter en lång dag i backen, bland de totalt 32 pisterna? Inga problem. Flera restauranger erbjuder take away och hemkörning av maten, direkt till stugdörren.

Aktiviteter

Visa alla

Copy link
Powered by Social Snap