Vi tipsar!

Spökhuset Frammegården har en gast som gäst

2 minuters läsning

Spökhuset Frammegården har en gast som gäst

Ett hemsökt hus i Skillingmark utanför Eda lockar modiga besökare med nerver av stål. Många som kommer till gården vittnar om obehag och säger sig ha sett saker förflytta och röra på sig utan att det gått att förklara varför. Vågar du göra ett besök?

Under sommaren har man servering och traditionellt midsommarfirande som brukligt är för en hembygdsgård. Hembygdsgården byggdes under 1700-talet och huset har varit öppet för allmänheten sedan 1960-talet. Interiören står kvar bevarat med möbler och bruksföremål från bonde- och högreståndsmiljö sedan tiden när huset var bebott.

Ungdomar vill övernatta i spökhuset

Frammegården räknas som ett av Sveriges mest hemsökta hus och det är inte alla besökare som vågar stanna efter midnatt. Gården har fått ett enormt uppsving tack vare youtube-paret ”Jocke och Jonna” som lade ut en film på Youtube där de besökte spökhuset.

Ända sedan 1950-talet har gården varit ett tillhåll för spökjägare som bevittnat allt från knackningar, steg och konstiga oförklarliga ljud. Många som kommer till gården vittnar om obehag och säger sig ha sett saker förflytta och röra på sig utan att det gått att förklara varför.

Paranormal aktivitet

Huset bär på en mörk och tragisk historia. Sedan 1950-talet har gården varit ett tillhåll för spökjägare som bevittnat allt från knackningar, steg i knarrande golv, gråtande barn och konstiga oförklarliga ljud. Många tror att det är den sista ägarinnan av gården som hemsöker gården och kan vittna om energier och konstiga oförklarliga händelser.

Två barn sägs ha omkommit av hunger och törst instängda uppe på vinden för att sedan begravas i källaren. En ”dödsbädd” finns placerad rummet som kallas likrummet. Det var ett rum där människor lades för att invänta döden och därmed tog sitt sista andetag. Det är här de flesta säger sig uppleva energier och paranormala aktiviteter i huset.

Avrättningsplats för häxor

Det finns en legend om att platsen där Frammegården är belägen under 1600-talets häxjakter ska ha använts som avrättningsplats. Enligt myten ska det ha skett både halshuggningar och bålbränningar av kvinnor dömda för häxkonster.

Frammegården i de värmländska skogarna är en intressant plats att besöka någon natt, för den som har nerver av stål. Vi andra kan i alla fall unna oss att besöka Skillingmarks Hembygdsgård en solig midsommardag eller när de har öppet för andra evenemang.

Copy link
Powered by Social Snap