Hero Badge

Sportlov 2024

Utvalda tips

Sportlov i Värmland

3 minuters läsning

Sportlov i Värmland 2024

Nu är snart 2024 års sportlov här och i Värmland finns massor med aktiviteter för hela familjen. Åk skidor i vacker naturmiljö, pyssla, lär dig koda eller ge dig ut i naturen för att åka skridskor och pulka. Här har vi samlat tips på sportlovsaktiviteter som passar alla!

Slalom, längdskidor eller pulkaåkning?

Värmland erbjuder varierad och barnvänlig skidåkning. Här hittar du flera skidanläggningar för dig som vill uppleva ett äventyr på slalomskidor och längdskidor eller för dig som vill tillbringa en dag i pulkabacken. I naturskön miljö finner du både utmanande skidbackar, Funparks och skicross-banor eller mer lättåkta backar för nybörjaren. Värmlands skidanläggningar har något för alla.

Mys med alpackor

På Karlstad Alpackagård kan ni träffa ett gäng charmiga alpackor. Hitta på något nytt det här sportlovet samtidigt som ni lär er mer om alpackan som djur. Du förbokar ditt besök på Karlstad Alpackagårds hemsida.

Njut av naturen i Glaskogens Naturreservat

Njut av naturen, följ med på skattjakt, samlas runt elden, prata om naturen och friluftsliv, gå på tipspromenad, pyssla och prova aktiviteter som yxkastning, pilbåge och blåsrör. Hos Café Carl finns också goda våfflor och mycket mer under sportlovsveckan.

Foto: Hovfjället

Foto: Karlstad Alpackagård

Träffa djuren i Mariebergsskogen

Besök Mariebergsskogen i Karlstad för träffa djuren på nära håll i Lillskogen, upptäck Naturum Värmland och fika i kaféet. Under sportlovsveckan kan du också vara med på skattjakt, tipspromenad eller leta efter gömda djur inne i Naturum. Passa på att fika en gofika i samband med ert besök också.

Spännande aktiviteter för hela familjen på Värmlands museum

På Värmlands museum finns aktiviteter som är spännande för hela familjen från 26 februari till och med 1 mars. I Skaparverkstan finns material och inspiration till skapande för såväl stora som små mellan 12-16. Ni kan även gå på djurjakt i utställningarna eller leka med Lilla Spöket Laban och hans vänner i Sandbergs Sagovärld under museets öppettider.

Ät glass i stora lass på Mormors Glasscafé

Ta en paus i pulkaåkandet och besök mysiga Mormors Glasscafé i Lysvik som har extraöppet under sportlovet. Här finns mängder av glass att svalka sig med efter en dag i backen, eller varm choklad för den som är frusen. Har du arbetat upp en aptit finns både nygräddade våfflor och smarriga smörgåsar på menyn.

Full fart på Lek & Luft i Kristinehamn

Lek & Luft är ett stort uppblåsbart lekland i Kristinehamn Arena. På leklandets 6000 kvadratmeter ryms såväl hoppborgar och hinderbanor som rutschkanor och flera olika sporter att prova på. Det finns aktiviteter på leklandet för alla åldrar. Det finns fika att köpa men även möjlighet att äta medhavd fika. Under loven brukar det finnas möjlighet att äta pannkaksbuffé i cafeterian.

Aktivera er på Boda Borg i Karlskoga

På Boda Borg i Karlskoga kan hela familjen utmanas i spännande quests! Det har tillkommit flera nya quests sedan förra sportlovet, så det finns mycket spännande att uppleva även för den som tidigare besökt Boda Borg. För att mätta hungriga magar finns en tacobuffé.

Lek och stoj på Torsbybadet och Sundstabadet

För den badsugna kanske ett dop i poolerna hos Torsbybadet och Sundstabadet lockar! Här finns såväl som simbanor och plaskbassäng som bubbelpool och bastu. Simma lugnt!

Copy link
Powered by Social Snap