Hero Badge

Sportlov vecka 9

Utvalda tips

Sportlov i Värmland

3 minuters läsning

Sportlov i Värmland

Nu är snart sportlovet här och i Värmland finns massor med aktiviteter för hela familjen. Åk skidor i vacker naturmiljö, pyssla tillsammans med proffs eller ge dig ut i naturen för att åka skridskor. Här har vi samlat tipsen som passar alla.

Skidåkning för hela familjen på sportlovet

Värmland erbjuder varierad och barnvänlig skidåkning. Här hittar du flera skidanläggningar för dig som vill uppleva ett äventyr på slalomskidor eller längdskidor eller för dig som vill tillbringa en dag i pulkabacken. I naturskön miljö finner du både utmanande skidbackar, Funparks och skicross-banor eller mer lättåkta backar för nybörjaren. Värmlands skidanläggningar har något för alla.

Åk skridskor på isbana och träffa djuren i Mariebergsskogen

Skridskobanan i Marieberskogen är öppen för alla. Här kan du åka i takt till musiken och för de allra minsta finns stöd i form av pingviner som hjälper till att hålla balansen på isen. Blir du hungrig kan du köpa varm choklad, korv med bröd eller fika i kiosken som ligger intill isbanan. I kiosken kan du också hyra skridskor och hjälm. Efter en tur på isbanan finns flera rolig aktiviteter i Mariebergsskogen som tipspromenad för hela familjen, skattjakt i skogen, spela bingo i Lill-skogen eller kanin-och getsittning där du får chansen att träffa djuren på nära håll.

Pyssla på Sportlovet

Vill du pyssla på sportlovet? Då ska du bege dig till Kristinehamns Historiska museum. Här får du träffa Anna Sjölund som är kreatör, pysselproffs, konstnär och florist med rötterna i mapuchefolket på en kreativ workshop där du får pyssla och skapa olika figurer i mapuchedräkter. Aktiviteten har 10 platser så först till kvarn gäller. Den vänder sig till barn i åldern 7-12 år och är gratis.

På Kristinehamns konstmuseum kan du skapa din egen fantasibild med egendesignade mönster, fyndade bilder, sax och lim med Emilia Snövit Kikic i Snövits Collageverkstad som visar olika tekniker och guidar dig att hitta ditt personliga uttryck. Aktiviteten är kostnadsfri, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig.

Ta en gofika hos Mormors Glasscafé

Ta en paus i pulkaåkandet och besök mysiga Mormors glasscafé i Lysvik som har extraöppet under sportlovet. Här finns mängder av glass att svalka sig med efter en dag i backen, eller varm choklad för den som är frusen. Har du arbetat upp en aptit finns både nygräddade våfflor och smarriga smörgåsar på menyn.

Sportlovsaktiviteter i Karlskoga

Pyssla, gå på teater, testa på hockey, lär dig självförsvar – i Karlskoga finns flera roliga och spännande aktiviteter att ta del av under sportlovet!

Sportlovsaktiviteter i Hagfors

Hagfors bjuder på ett varierat utbud av sportlovsaktiviteter för både små och stora. Gå på teater med folkkära Alfons Åberg, se Pelle Kanin på bio, pyssla på biblioteket, gå på disco, bowla med fritidsgårdarna och mycket mer!

Åk bandvagn på Brigadmuseum

Ta chansen att få åka i en riktig bandvagn hos Brigadmuseum i Karlstad under Sportlovet! Blir du hungrig av all spänning är grillen tänd och det finns korv och bröd att köpa. Inne i caféet finns också goda smörgåsar och fikabröd för den sugna. Ingen förbokning krävs.

Testa dina kunskaper i ett sportlovsquiz

På Forshaga Bibliotek kan du delta i en rolig quiz. Tävla ensam eller i lag med familjen eller kompisarna. Frågorna passar barn i åldrarna 7-13 år men alla är välkomna att delta. Ingen föranmälan krävs.

Copy link
Powered by Social Snap