The Edible Country

En måltidsupplevelse i naturen

2 minuters läsning

The Edible Country

På sommaren förvandlas hela Sverige till en enda stor gör-det-själv gourmetrestaurang. Visit Värmland har tillsammans med Visit Sweden och Värmländska entreprenörer placerat ut ett antal bord på Sveriges vackraste naturplatser.

Ett av borden i Värmland står vid Sävsjön, inte långt från Borgvik, och ett bort är placerat vid Gustafsviks herrgård utanför Kristinehamn. Alla är välkomna att boka och få uppleva en härlig natur och matupplevelse vid något av de värmländska bokningsbara borden.

Sävsjön vid Borgvik

Mitt i Skandinavien, mellan den europeiska kontinenten och fjällen, mellan de båda huvudstäderna Oslo och Stockholm hittar du ett bedövande vackert landskap och genuin spännande mat med identitet och ursprung.
Bordet står placerat vid Sävsjön, precis vid vackra Sävsjöleden, cirka 30 minuter väster om Karlstad.
Parkera vid vägen och vandra ner genom skogen till sjön. Boka plats vid bordet för en gör-det-själv-upplelelse och njut av solnedgången och den ljusa  sommarnatten, bada, fiska och finn ro för kopp och själ. Du får med ett cookingkit med allt du behöver för att laga din måltid mitt i naturen. Du kan även uppgradera din bokning; boka till fikakorg, matkorg samt en kock/guide som tillagar en trerättersmeny på plats.

Sävsjön vid Borgvik

Gustafsvik Herrgårdspark

Gustafsvik Herrgårdspark

Foto: Gabriella Karlsson Röhr

Gustafsviks herrgårdspark

Mitt i den Värmländska naturen ligger denna historiska herrgårdspark med vy över en av Vänerns många vikar. Gustafsviks herrgård har en händelserik historia bakom sig med kungligheter, kärlekshistorier och kanske den mest kända, branden 1967 som slutade med att hela herrgårdsbyggnaden brann ner och lämnade flygelbyggnaderna, magasinen och trädgården ensamma kvar.

Med sin rika kulturhistoria, vackra miljöer och pampiga ekar minner parken om svunna tiders herrgårdsliv. Värmlandsleden Järnleden passerar Gustafsvik och här gör vandrarna sin entré till parken genom den vackra allén, samma allé som kung Gustaf III färdades genom när han besökte gården 1772 och senare namngav platsen. Här kan du avnjuta en värmländsk smakupplevelse formad av lokala råvaror, höra trädens sus i vinden och se ut över vyer med glittrande vatten. En harmonisk helhet och ett minne av Värmland att bära med sig.

Njut av en måltidsupplevelse tillsammans med dina vänner. Tillsammans med en av de kompetenta kockarna lagar ni er måltid tillsammans över öppen eld. Måltiden intas vid det vackert dukade bordet under bar himmel. Maten är inspirerad av de vämländska säsongernas råvaror och varierar beroende på årstid. Minsta antal, 4 personer.

  • Bokningsbart mellan 1 juli — 30 september 2021.
Copy link
Powered by Social Snap