Handplockade tips

4 tips på unika boenden

2 minuters läsning

Unika boenden

Värmland erbjuder fantastisk natur med vidsträckta skogar, stora vatten att fiska i och flertalet sevärdheter längs vägen. Här hittar du unika platser och boenden, dröm dig bort och planera din resa för ett fantastiskt äventyr.

Här listar vi en variation av boenden i hela Värmland som gör din vistelse unik. Upptäck till exempel Naturbyn i Långserud, glampa med Happie Camp eller bo i en charmig stuga mitt i naturen i.

1. Yggdrasil Igloo Water Huts

Yggdrasil Water huts är ett unikt och lyxigt sätt att komma nära naturen. Bo i komfortabla igloo-båtar där du kan njuta av panoramautsikt över naturens alla årstider från sängen. Under sommarhalvåret ligger de i vattnet med en tillhörande brygga och en elmotor så att du kan köra runt på sjön.

Vinterstuga i ett snöigt Mattila
Vinterstuga i ett snöigt Mattila

2. Mattila

I Mattila finns 210 bäddar fördelat på 34 boenden, mestadels stugor. Här finns nya moderna stugor, äldre timmerstugor, lägenhet samt rum i härbre. Gemensamt för alla boendealternativ är att de är gemytliga med rustik karaktär. I Mattila kan du åka längdskidor och njuta av det vackra vinterlandskapet.

3. Vildmarksbyn Eden

Upplev något riktigt unikt på Vildmarksbyn Eden. Kojorna står vid en brant ravin som skapades av en lätt forsande älv. Björkaälven förser gästerna med det nödvändiga vattnet, skogen bidrar med ved till värme och ljus. Därmed har Lennarth lyckats att skapa en naturlig och stressfri plats där människorna kan samlas. Vildmarksbyn Eden bjuder på ett unikt boende och ett resmål för både familjer och grupper.

4. Värmlandsgården

Värmlandsgården erbjuder lugn och harmoni. Det härliga läget lockar med friska morgonbad och underbar utsikt. Att bo på Värmlandsgården är vackert och bekvämt. Närheten till vattnet, bara 20 meter till sjön Upplunden med underbar utsikt. Oavsett hur du väljer att bo ger Värmlandsgården dig närhet till vildmarken, men också civilisationens bekwämligheter.

Copy link
Powered by Social Snap