Värmestertips

Upplev Värmlands kulturskatter

2 minuters läsning

Upplev Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom ett varierat utbud av kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

 

Avkoppling och återhämtning i kulturhistorisk miljö på Alsters Herrgård

På Alsters herrgård upplever du en välskött och tilltalande herrgårdpark, gott kaffe med bakverk från egen konditor och kulturhistoria genom miljön och Gustaf Fröding som föddes här 1860. Följ med på Frödingpromenad i herrgårdsparken och lär dig mer om den mångfacetterade Gustaf Fröding och hans liv och dikter. Vill du hellre gå själv kan du lyssna på ljudpromenaden ”En parkfantasi” och få uppleva en konstnärlig resa med Frödings dikt som röd tråd. Avnjut bakverk eller ät lunch på uteserveringen med utsikt över Vänerns glittrande vatten. Blir det för varmt så ta en promenad under ädelträdens skugga i vackra Bäverdalen och följ Alstersåns långsamma ringlande till Vänerns mynning eller njut av herrgårdsparkens hängstolar och låt dig vaggas av ädelträdens långsamma rörelser. 

Pris: Fritt att besöka. Frödingpromenad 50 kr/per person.

Foto: Krisitinehamns Konstmuseum

Gamla Kraftstationen i Deje

Dömle Herrgård – Herrgårdsdröm med Lars Lerin och Gamla Kraftstationen

Dömle Herrgård erbjuder ett toppmodernt boende i gammal anrik herrgårdsmiljö, en perfekt plats för avkoppling och njutning. Boka ett kulturpaket med en natt på herrgården, en god herrgårdsmiddag och besök både Lars Lerins Sandgrund och Deje Gamla Kraftstation, konst och kultur i annorlunda miljö.

Pris från 1600 kr per person.

Foto: Alex waldner

Arvika Fordonsmuseum

Rackstad museet i Arvika

Scandic Arvika – Upplev kulturskatten Arvika

Arvika är en riktig kulturskatt. Här bor du på Scandic Arvika, äter en god middag, besöker Arvika Fordonsmuseum, Klässbols Linneväveri dit du även får med en rabattvoucher för fin kvalitetsshopping samt ett kulturbesök på Rackstadmuseet.

Pris från 920 kr per person.

Mysig herrgårdswekeend på Sahlströmsgården

Fyll på med energi tillsammans med någon du tycker om. Utnyttja närområdet för promenader
eller slå er ner i lobbyn och läs en god bok. Här finns även härliga natur-och kulturvandringsleder för den som vill vandra.

Bastun är varm för alla mellan kl. 16.00-18.00 på lördagen.

Pris från 2 555 kr per person i dubbelrum.

Copy link
Powered by Social Snap