Opplevelser i Värmland

Värmlands temaparker, badeland og lekeparker

3 minuters läsning

Värmlands temaparker, badeland og lekeparker

Lyst på en gøyal ferie? Värmland ligger i kort kjøreavstand fra Oslo, og har alt fra dyreparker, strender og lekeland, til det fantastiske opplevelsessenteret Boda Borg!

Boda Borg – Hjernetrim for hele familien 

Boda Borg er et supert aktivitetssenter som ligger i Karlskoga rett ved E18. Her er det utfordrende oppgaver kalt Quests som gjelder – test familien innen ulike temaer i over 100 forskjellige rom! Deltakerne blir delt inn i lag, og både voksne og barn får testet evnene sine på ulike områder; det kan være oppgaver innen musikk, teknikk, eller mer fantasifulle, sporty og nervepirrende utfordringer. Spenningen stiger etter hvert som oppgavene løses og målet nærmer seg. Boda Borg har 25 forskjellige Quests, så sett av god tid til en uforglemmelig dag med hjernetrim! Boda Borg i Värmland tilbyr mange forskjellige aktiviteter som passer perfekt for alle i familien. 

Mariebergsskogen – Karlstads mest barnevennlige park 

Värmlands største by, Karlstad, byr på herlig adspredelse innen alle sjangre. Men reiser du hit med barn, er det et must å sette kurs for byparken Mariebergsskogen! Den ligger i sentrum, og rommer en helårsåpen dyrepark, med restaurant, kafé og flotte lekeområder. 

På sommeren er det yrende liv med guidede turer, konserter og teater i Mariebergsskogen, og spisestedene og kafeene er fulle av folk som nyter den grønne lungen. Kommer du hit ellers i året, er dyreparken Lillskogen et høydepunkt. Der får barna hilse på kaniner, griser, ponnier, geiter, kalver, høns og ender. Hopp på minitoget Conrad Höök som kjører turer gjennom hele parken alle helger frem til slutten av september. Tips: Kaféen på Naturum Värmland har helårsåpent og serverer dagens suppe – en varmende innertier etter dyreparkbesøket! 

Sundstabadet – vannaktiviteter for alle 

Midt i Karlstad ligger Sundstabadet, et badeanlegg med noe for alle: ung som gammel, vill eller rolig, stamkunde eller tilfeldig gjest. I opplevelsesbadet med vannsklier og jetstrøm er du garantert kiling i magen, mens de yngste vil trives best i babybassenget med Lille-spøkelset-Laban-tema. For treningsglade finnes tre bassenger og Actics gym. I tillegg har Sunstabadet en velværeavdeling i toppklasse, en avslappende oase med hamamrom, opplevelsesdusjer, boblebad og aufgussbadstu. 

Sunne Camping & Sommarland – garantert sommerfølelse

Sunne Sommarland er et utendørs badeland med 600 solsenger der det alltid er 25 grader i vannet og flust av aktiviteter! Baderinger, spennende rutsjebaner og attraksjoner som Fritt fall fascinerer de litt større barna, mens de aller minste liker å plaske rundt i barnebassenget. Badelandet ligger ved sjøen Fryken, og her er de laget til en egen wipe-outbane for dem over 120 cm, en 40 x 40 meter stor hinderbane plassert i sjøen. 

Sjørøveri i sikte! 

Kristinehamn er en av Värmlands mest sjarmerende havnebyer, og her kan du overraske barna med en sjørøverskutetur på Vänern! Sommerstid arrangeres båtturene to ganger i uken, og skipet som benyttes er 1600-talls skonnerten, ”Bojorten”. Om bord finnes det naturligvis piratbesetning som fyrer av kanonene i retning fremmede skip. Bli med på en spennende skattejakt i retning øya Saxholmen, der barna får utdelt kart og får lete etter skatten! 

Copy link
Powered by Social Snap