En guide till

Värmländska hovleverantörer

2 minuters läsning

Värmländska hovleverantörer

I Värmland finns flera kungliga hovleverantörer som bjuder på det där lilla extra. De ger dig bland annat möjlighet att duka som på Nobelfesten eller njuta av kaffe och knäckebröd med kungligt god smak.

Klässbols Linneväveri – ett genuint svenskt hantverk

Klässbols Linneväveri i Arvika startades 1920 och är Skandinaviens enda damastlinneväveri. Sedan 1970-talet är de kunglig hovleverantör och samarbetar med nationellt och internationellt erkända formgivare vilket resulterat i flera designpriser. Företaget levererar dukar och servetter till Nobelfesten och svenska ambassader runt om i världen. Här finns både butiksförsäljning och en fabrik som är öppen för besökare. I butiken kan du handla handdukar, dukar, servetter och gardiner – även andrasortering. 

Klässbols Linneväveri

Löfbergs

Barilla/Wasabröd

Löfbergs – Svensk kaffepassion sedan 1906

Familjeföretaget Löfbergs har producerat gott kaffe ända sedan 1906. Passionen för fikakulturen och gott kaffe har funnits med sedan starten, liksom engagemanget för hållbarhet och rättvisefrågor. Idag är Löfbergs en internationell aktör vars kaffe serveras över hela världen. Man är dessutom kunglig hovleverantör. I Karlstad kan du besöka Löfbergs Rosteri & Kaffebar som ligger längst ner i Löfbergs kaffeskrapa. Njut av en god kopp kaffe tillsammans med fika som bakat på plats eller passa på att ta en kaffeprovning. Här finns också take-away och många sorter kaffe, te och tillbehör att köpa med sig hem.

Barilla/Wasabröd – världens knaprigaste museum och fabriksförsäljning

Barilla/Wasabröd är kunglig hovleverantör och började tillverka knäckebröd i Filipstad redan 1931. Intill fabriken finns en butik med fabriksförsäljning av Wasabröd och Barillas produkter. Passa också på att ta del av företagets historia i den kombinerade museet och butiken – här kan du följa resan från det lilla företaget till att idag leverera produkter över hela världen. Ett tips är också att avsluta besöket med en fika i kaffehörnan – kanske med en god knäckemacka till?

Copy link
Powered by Social Snap