Hiking Värmland

Värmlandsvandringar

4 minuters läsning

Värmlandsvandringar

Ge dig ut på ett vandringsäventyr med hela familjen. Välj mellan en vandrings-weekend, vandra stadsnära och checka in på hotell eller njutvandra i sagolika Sunne. Här finner du ett varierat utbud av olika vandringspaket för ditt nästa äventyr.

Vandringspaket Hotell Alfred Nobel Karlskoga

Närhet till naturen, spegelblanka vatten, lugn och ro. Skog och natur levererar oavsett vilken tid vi människor lever i. Om du är stressad, behöver en paus från vardagen, digital detox eller helt enkelt vill ha frisk luft och en upplevelse- så är detta en perfekt kombo. Övernatta på Hotell Alfred Nobel och ta en dagstur med vandring. Det finns flera leder att välja på för dig som vill stanna en eller flera nätter. Du väljer vilken/vilka leder du vill gå, och när du ankommer till hotellet får du en karta över området.

Vandra i Mattila och upplev hela Finnskogen

Mattila mitt i den djupa Finnskogen, är platsen för din värmester! Här kan du vandra på märkta leder, meditera dig fram på en alldeles speciell meditationsstig, leta stolpar i en stolpjakt, eller kanske ge dig ut på en lite tuffare vandring på märkta myrmarker. Här kan du också bada i magiska tjärn, cykla längs vackra sjöar och bo i mysiga stugor. Om du vill fika eller grilla något gott, så kan du göra det vid grillplatserna som har en fantastisk utsikt över Finnskogen, fylld av magik, historik och kultur. Här möter du tystnaden och lugnet som ingen annanstans. 

Mattila i Finnskogen

Mattila i Finnskogen

Risbergs Herrgård – Från vildmark till Ninni Schulman

Njut av den värmländska naturen i Hagfors och bo på Risberg Herrgård utanför med anor från 1500-talet. Med över 200 km leder i Hagfors kommun ges man en ypperlig möjlighet att anpassa sina två vandringsdagar i härlig och variationsrik miljö. Gör en stadsvandring i deckardrottningen Ninni Schulmans fotspår eller njut av Värmlands högsta vattenfall under vandring på erkänt vackra Halgåleden, en kvalitetssäkrad Värmlandsled.

Priset baseras på tre personer och två nätter i herrgårdsflygel med tre dubbelrum, dusch, WC, fullt utrustat kök ett gemensamhetsutrymme. Info om leder samt kartor finns att tillgå vid incheckning.

Vandringsäventyr på Hovfjället

Upplev kvalitetssäkrade Värmlandsleder på Sveriges sydligaste fjäll under två till tre vandringsdagar i Hovfjällets naturreservat. Här utlovas vackra vyer och spännande natur. Bo på historiska B&B The Lodge i Vägsjöfors som har anor som gästgiveri från 1836. I paketet ingår två nätter i dubbelrum inklusive ett lunch- och ett grillpaket.

Hagfors – Vandringsweekend hos Outdoor Center Värmland

Upplev magin av skogen och sjöarna i Värmlands Vildmark! Du vandrar – under vägledning av en erfaren guide – i en vacker bit av naturen. Se hur den väcks till liv igen på våren. Via Outdoorcenter i Värmland kan du även boka paket med cykeltur eller fyrhjulingsturer.

Ulvsby Herrgård

Kombinera vandring med avkoppling på Ulvsby Herrgård.

Njutvandra i Sagolika Sunne – Ulvsby Herrgård

Längtar du efter nästa sköna vandring? Bo på Ulvsby Herrgård mitt i sagolika Sunne och vandra dagsturer på våra certifierade och vackraste Värmlandsleder. Några av dem startar bara en kort bit från herrgården. 

Ulvsby herrgårds vandringspaket innehåller allt du behöver för att må riktigt gott. Slå dig ner i Anna-Stinas matsal och njut av kökschefens herrgårdsmeny – det smakar extra härligt efter en vandringsdag genom Värmlands vilda skogar. Umgås, njut av naturen, upplev tystnaden och kom närmare dig själv.

Vandra Järnleden – bo på Stadshotellet i Kristinehamn

Upplev en historisk led och njut av den värmländska naturen. Övernatta på hotellet och få allt du behöver för att genomföra den tre mil långa vandringen.

Silleruds Station- Vandra och bo på ett annorlunda litet hotell 

Övernatta i ett gammalt tåg och vandra i natursköna milsvida Glaskogens Naturreservat. Med det här friluftspaketet övernattar du tillsammans med en vän i 1:a eller 2:a klassvagn, och äter en tågfrukost innan det är dags att utforska de många varierande vandringslederna. Glaskogenkort ingår.

Foto: Roger Borgelid

Foto: Roger Borgelid

Vandringspaket på vackra Kyrkleden

Turen börjar vid hotellet i Charlottenberg och Tallmons naturreservat. Efter cirka 15km kommer du till Kyrkleden, där ett fint stopp längs vägen är vid Valfjällets utsiktsplats. Därefter startar en 17 kilometer lång vandring till Skillingmarks kyrka. Du kommer att få en karta vid incheck som visar dig vilka stigar du ska gå från hotellet för att ta dig in på Kyrkleden.

Yoga och vandringsresor med Yogaakademien

Kombinera Yoga och vandring medan du följer i pilgrimernas fotspår längs den historiska pilgrimsleden. Vandringen utgår från Långbergets Sporthotell i norra Värmland och fokuserar på kroppen och själens välbefinnande. Känn historiens vingslag i en fantastisk omgivning.

Vandringspaket Glaskogen – Hotell Årjäng

Välj att vandra längs någon av de totalt 300 km långa vandringslederna i Glaskogens Naturreservat. Om du går på en längre tur, kan vi nästan lova att du får se älg eller något annat vilt djur. Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten.

Copy link
Powered by Social Snap