Värmestertips

Värmlandsvandringar

5 minuters läsning

Värmlandsvandringar

Ge dig ut på ett vandringsäventyr med hela familjen. Välj mellan en vandrings-weekend, vandra stadsnära och checka in på hotell eller njutvandra i sagolika Sunne. Här finner du ett varierat utbud av olika vandringspaket för ditt nästa äventyr.

 

Vandringspaket Hotell Alfred Nobel Karlskoga

Närhet till naturen, spegelblanka vatten, lugn och ro. Skog och natur levererar oavsett vilken tid vi människor lever i. Om du är stressad, behöver en paus från vardagen, digital detox eller helt enkelt vill ha frisk luft och en upplevelse- så är detta en perfekt kombo. Övernatta hos oss och ta en dagstur med vandring. Det finns flera leder att välja på för dig som vill stanna en eller flera nätter. Du väljer vilket/ vilka leder du vill gå när du ankommer till hotellet så får du en karta över området. Oavsett vilken led du väljer att besöka och hur många nätter du vill boka så ingår detta: Övernattning med frukost Picknick-påse som paketeras i kylbag och kaffe (termos kan lånas från oss) Vattenflaska Karta En valfri dryck på hotellet efter turen.

 • Pris från 1113 kr per natt i enkelrum.

Vandra i Mattila – För halva priset får du uppleva hela Finnskogen

Mattila mitt i den djupa Finnskogen, är platsen för din värmester! Här kan du vandra på märkta leder, meditera dig fram på en alldeles speciell meditationsstig, leta stolpar i en stolpjakt, eller kanske ge dig ut på en lite tuffare vandring på märkta myrmarker? Här kan du också bada i magiska tjärnar, cykla längs vackra sjöar och bo i mysiga stugor. Om du vill fika eller grilla något gott, så kan du göra det vid våra grillplatser som har en fantastisk utsikt över Finnskogen, fylld av magik, historik och kultur. Här möter du också tystnaden och lugnet som ingen annanstans. 

Risbergs Herrgård – Från vildmark till Ninni Schulman

Njut av den värmländska naturen och bo på Risberg Herrgård med anor från 1500-talet.  Med över 200 km leder i Hagfors kommun ges man en ypperlig möjlighet att anpassa sina två vandringsdagar i härlig och variationsrik miljö. Gör en stadsvandring i deckardrottningen Ninni Schulmans fotspår eller njut av Värmlands högsta vattenfall under vandring på erkänt vackra Halgåleden, en kvalitetssäkrad Värmlandsled.
Priset baseras på tre personer och två nätter i herrgårdsflygel med tre dubbelrum, dusch, WC, fullt utrustat kök ett gemensamhetsutrymme. Info om leder samt kartor finns att tillgå vid incheckning.

 • Pris från 995 kr per person.

Vandringsäventyr på Hovfjället

Två till tre vandringsdagar i Hovfjällets naturreservat på kvalitetssäkrade Värmlandsleder på Sveriges sydligaste fjäll. Vackra vyer och spännande natur med boende på historiska B&B The Lodge i Vägsjöfors med anor som gästgiveri från 1836. Två nätter i dubbelrum inklusive ett lunch- och ett grillpaket.

 • Pris: 1350 kr per person.

Outdoor Center Värmland vandringsweekend

Upplev magin av skogen och sjöar i Värmlands Vildmark! Du vandrar – under vägledning av en erfaren guide – i en vacker bit av naturen. Se hur naturen väcks till liv igen på våren. Via Outdoorcenter i Värmland kan du även boka paket med cykeltur eller fyrhjulingstur.

Inkluderat i priset är:

 • Ankomst med kaffe/te och kaka.
 • 2 x övernattningar på Geijersholms Herrgård i ett 2-personsrum
 • 1 x kvällsmat för 2 personer, inkl. huvudrätt, efterrätt och 1 dryck
 • 2 x frukost för 2 personer
 • Heldag guidad vandring i naturen, inkl. lunch.
 • Pris: 2895 kr för 2 personer i ett dubbelrum.

Boka: Kontakta Outdoor Center Värmland via epost: info@outdoorcentervarmland.com eller ring 0703499193 eller boka ditt rum direkt hos Geijersholm Herrgård B&B Hotell. Ange bokningskod ”WEEKEND” i bokningsformuläret och skriv i ”gästmeddelande” att du önskar boka Outdoor Center Värmlands helgpaketet.

Njutvandra i Sagolika Sunne – Ulvsby Herrgård

Längtar du efter nästa sköna vandring? Bo på Ulvsby Herrgård mitt i sagolika Sunne och vandra dagsturer på våra certifierade och vackraste Värmlandsleder. Några av dem startar bara en kort bit från herrgården. 

Ulvsby herrgårds vandringspaket innehåller allt ni behöver för att må riktigt gott. Slå dig ner i Anna-Stinas matsal och njut av kökschefens herrgårdsmeny – det smakar extra härligt efter en vandringsdag genom Värmlands vilda skogar. Umgås, njut av naturen, upplev tystnaden och kom närmare dig själv.

Det här ingår:

 • Övernattning i dubbelrum, 2 nätter
 • Ulvsby herrgårds frukostbuffé
 • Smörgåspaket för ryggsäcken (ta med termos för varm dryck)
 • Trerättersmiddag
 • Champagne
 • 1 herrgårdsmeny (fyra rätter)
 • Tid i Drottning Kristinas badstuga
 • Välkomstträff med vandringstips
 • Pris fr. 3695 kr per person.

Vandra Järnleden – bo på Stadshotellet i Kristinehamn

Upplev en historisk led och njut av den värmländska naturen. Övernatta på hotellet och få allt du behöver för att genomföra den tre mil långa vandringen. I paketet ingår två övernattningar, frukost alla dagar samt middag andra kvällen, valfri dryck efter målgång, vattenflaska, karta och lunchmatsäck inkl. kaffe. 

 • Pris 2 nätter från 2980 kr per person.

Silleruds Station- Vandra och bo på ett annorlunda litet hotell 

Övernatta i ett gammalt tåg och vandra i natursköna milsvida Glaskogens Naturreservat. Med det här friluftspaketet övernattar du tillsammans med en vän i 1:a eller 2:a klassvagn, äter en tågfrukost innan det är dags att utforska de många varierande vandringslederna. Glaskogenkort ingår.

 • Pris från 795 kr för 2 personer.

Vandringspaket på vackra Kyrkleden

Turen börjar vid hotellet i Charlottenberg och Tallmons naturreservat. Efter cirka 15km kommer du till Kyrkleden, ett fint stopp vi rekommenderar är vid Valfjällets utsiktsplats. Därefter startar en 17 kilometer lång vandring till Skillingmarks kyrka. Du kommer att få en karta vid incheck som visar dig vilka stigar du ska gå från hotellet för att ta dig in på Kyrkleden.

 • Pris från 2409 kr för enkelrum.

Yoga och vandringsresor

Yoga och vandring i Pilgrimers fotspår, från 6755 kr per person.

Vandringspaket Glaskogen – Hotell Årjäng

Välj att vandra längs någon av de totalt 300 km långa vandringslederna. Om du går på en längre tur, kan vi nästan lova att du får se älg. Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten.

 • Pris från 1980 kr enkelrum
Copy link
Powered by Social Snap