Vinterguiden

Vinterupplevelser i Branäs

4 minuters läsning

Foto:

julian-hochgesang

Vinter i Branäs

Hela 13 gånger har Branäs kammat hem titeln Sveriges bästa skidort för barnfamiljer och det är lätt att förstå varför. Här sätts alltid familjen i fokus, i allt från skidåkning och aktiviteter till boenden och restauranger.

Med ett stort fokus på att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse för sina gäster, framför allt barnfamiljer, har Branäs vuxit ut till en stor favorit – inte bara för oss i Värmland utan i hela Sverige. Idag är skidanläggningen i norra Värmland den fjärde största i landet när det kommer till antal sålda liftkort och för varje år som går utökas utbudet både i skidområdet och bland boendealternativen.

Det är helheten och tanken bakom skidanläggningen som skapar en speciell upplevelse i Branäs, här finns fantastisk skidåkning för alla åldrar med 30 backar, 21 liftar och Sveriges tionde högsta fall på 415 meter.

Alpin skidåkning i Branäs

Barn som åker skidor i Branäs

Skidlift som åker över ett vintrigt Branäs

Sveriges familjevänligaste skidanläggning

Det är ingen hemlighet att det är just barnfamiljen som står i fokus på anläggningen. Med både stora och små insatser har Branäs skapat en miljö och ett varumärke som är starkt förknippat med målgruppen. Alla utomhusaktiviteter för barn är gratis och likaså liftkortet för barn under 7 år. Det finns afterski för både vuxna och barn. Dessutom har man tagit fram ett specifikt barnpaket i skiduthyrningen för att föräldrarna ska slippa spendera pengar på hyrskidor varje år. Allt detta och mycket mer har gjort att gästerna har röstat fram Branäs till Sveriges bästa skidort för barnfamiljer hela 13 gånger.

Alpin skidåkning i Branäs – Skidåkning för alla åldrar och nivåer

Branäs erbjuder allt från gröna till svarta backar. Därför möts du av en salig blandning människor – små barn och pensionärer, nybörjare och avancerade åkare – när du ger dig ut i skidområdet. Och det är mycket det som gör Branäs till den charmiga och välkomnande skidanläggning som den är. Här kan alla ha roligt, oavsett ålder och erfarenhet. Bland utbudet hittar vi hela 32 backar och 30 liftar, där du kan njuta av upp 3 kilometer skidåkning i ett och samma åk, för att sen ta gondol- eller sittlift upp till toppen igen. Vill du ta en paus från backarna finns det även 28 kilometer längdspår att utforska.

Pistkarta

Se alla backar och liftar på Branäs pistkarta som ger en bra översikt över hela anläggningen med skidbackar, liftar, stugor och restauranger. Här kan du se hur systemet är anslutet och vilka liftar som finns var.

Bo mitt i backen

Här kan du bo i allt från mysiga stugor till rymliga och moderna lägenheter med ett oslagbart läge precis vid backen. Nästan alla boenden har ski in/ski out, något som är unikt i Skidsverige. Välj bland tre områden, Branäs By, Branäs Berg och Mattesdalen – alla med en helt egen charm. I Branäs By har du nära till gondolen som tar dig snabbt upp till toppen på ett bekvämt sätt, samtidigt som populära Brants Restaurang ligger ett stenkast härifrån. På Berget hamnar du mitt i skidmeckat med alla de populäraste backarna runt omkring dig. Mattesdalen är vårt snabbast växande område och erbjuder en lite lugnare vistelse mer avskilt från ”centrum”, men med samma närhet till toppklassig skidåkning. Nytt för säsong 2022/23 är den nya 6-stolsliften i området som tar dig direkt upp till toppen.

Lägenheter och stugor i Branäs centrum

I Branäs centrum finns både semesterlägenheter och större fjällstugor, nära till allt du behöver för en aktiv snösemester.

Boende i Branäs

Ski Lodge i Branäs

Ski Lodge ligger precis intill backarna och erbjuder moderna och bekväma lägenheter med hotellstandard där både sängkläder och städning ingår. I direkt anslutning till lägenheterna finns både en bar och restauranger och kullen ligger inom skidavstånd.

Mountain Lodge

Den nya toppmoderna MountainLodge har totalt 63 lägenheter och 236 bäddar i direkt anslutning till Ladan på Branäsberget. Mountain Lodge är ett bekvämt boende med hotellstandard med tillgång till en stor lounge, relaxavdelning och konferensrum. Pisterna ligger inom skidavstånd.

Branäsberget

I Branäsbergets stugor får du en fantastisk utsikt över dalen och nära avstånd till skid- och pulkabackar samt längdåkningsspår. Uppe på berget finns också skiduthyrning och restaurang, och alla backar ligger inom skidavstånd. Intill anläggningen kan du välja mellan ett brett urval av stugor i flera storlekar. Du kan laga mat i ditt eget kök eller äta på någon av anläggningens restauranger.

Maten i Branäs – allt från skidklassiker till á la carte

Vad vore en skidsemester utan mat? I Branäs hittar du ett brett utbud av restauranger där det alltid finns bra alternativ för alla familjemedlemmar. Vad sägs om en klassisk gulaschsoppa eller våfflor? Eller varför inte en vällagad tre rätters-meny med ett snötäckt berg i bakgrunden? Alla möjligheter finns. Många av restaurangerna erbjuder dessutom take away och utkörning till stugdörren.

Läs mer om möjligheterna i Branäs: skidskola, aktiviteter, liftkort och skiduthyrning samt boka din skidsemester på branas.se Här kan du också hitta information om vädret och se bilder från områdets webbkamera.