Vinterguiden

Vinter i Torsby Skidtunnel & Sportcenter

2 minuters läsning

Vinter i Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Vill du lära dig att åka längdskidor, eller är du i full träning för att komma i form inför vinterns utmaningar? I Torsby i norra Värmland finns alla möjligheter i varierad terräng. Du behöver inte ens vänta på vintersemestern, för i Torsby finns Sveriges första skidtunnel, som garanterar snö och fint skidföre större delen av året.

Om du vill träna eller lära dig av några av de bästa är Torsby Skidtunnel & Sportcenter ett säkert val. Området erbjuder totalt 50 km skidspår i omväxlande terräng – från lättare till riktigt krävande, för både klassisk och fri stil.

Längdåkning i skidtunnel

Torsby Skidtunnel & Sportcenter erbjuder träning för längdskidåkning men är även ett utmärkt val för dig som vill vanda, springa eller cykla. Skidtunneln är 1,3 km lång och har en bredd på åtta meter och här finns det gott om plats för både elitlöpare och familjer. Åker du i skidtunnelns båda riktningar får du 2,5 km varierad skidåkning och här erbjuds alltid optimala förhållanden med en temperatur på -3 grader, vindstilla och aldrig risk för regn.

Få kontroll över träning och teknik

Torsby Skidtunnel & Sportcenter är ett certifierat Vasaloppscenter för skidåkning, cykling och löpning som bland annat används av många elitidrottare och motionärer. Området och instruktörerna håller hög nivå och kan hjälpa dig att utveckla din teknik eller lära dig att åka längdskidor. Du kan också köpa eller hyra all nödvändig utrustning som behövs för en skidtur i skidshopen som ligger vägg i vägg med skidtunnelns reception. Om du under vintertid vill gå ut och göra en lite längre tur i området finns även fina motionsbanor runt skidtunneln. På sportcentret finns även fler aktiviteter inom gångavstånd, som discgolfbana och alpin familjebacke som passar både vuxna och barn.

Ät och bo bra i Torsby

Efter flera kilometers skidåkning och trötta ben är det trevligt att veta att du kan gå direkt från spåren och lederna för att komma in och koppla av. Torsby Sporthotell är skidtunnelns närmsta granne och ligger vägg i vägg med arenan. Det största hotellet i området är Valbergsängen Sporthotell, som också ligger inom gångavstånd från skidtunneln. Här kan du välja mellan hotell eller vandrarhemsboende, och här kan du få en god måltid i restaurangen under dagen. Utanför sportcentret, i och runt Torsby, hittar du också flera hotell och mysiga stugor.

Copy link
Powered by Social Snap