Vinterguiden

Vinter i Valfjället

2 minuters läsning

Vinter i valfjället

Valfjället ger skidglädje åt hela familjen. Med en av Värmlands högsta höjder erbjuder Valfjället Ski Center varierad skidåkning med 12 backar, en nöjespark och här kan du också kombinera utförsåkning med längdskidåkning.

Alpint, action och längdskidåkning

Här finns något för alla typer av skidåkare, breda backar för dig som vill ha utrymme och smalare backar för dig som vill ha mer utmaning. Valfjället har 5 liftar och 12 backar, som alla leder ner till skidbutiken som bildar en naturlig samlingsplats. Nybörjare kan träna i de två barnbackarna gratis, och som en extra bonus kan du njuta av att det sällan bildas kö vid skidliftarna på Valfjället vilket gör att du får maximal tid i backarna. Om du vill njuta av naturen i långsammare takt finns det också fina längdåkningsspår i vackra omgivningar.

Funpark

Om du är ute efter en aktivitet som höjer pulsen och ger flammande röda kinder så ska du testa på funpark. Här finns skenor och hopp av varierande svårighet samt en krockkudde så att du kan landa mjukt även om du hoppar högt.

Utveckla din åkning i skidskola

Valfjällets skidskola erbjuder dig grundläggande teknik, så att du kan åka skidor på egen hand efter bara några lektioner. Det är också möjligt att boka en-till-en-lektioner med skidinstruktören, där du kan få fullt fokus på att utveckla din egen skidåkning.

Restaurang Valfjällskrogen

Valfjällskrogen är den naturliga samlingsplatsen när du känner dig hungrig. Restaurangen serverar bland annat hemlagad mat, smörgåsar och bakverk från det lokala bageriet. Under säsongen finns ofta levande musik på afterskin, där du kan dansa och sjunga med.

Under dagen kan du parkera dina skidor vid några av de öppna grillplatserna och grilla maten du har tagit med innan skidåkningen lockar dig tillbaka till backarna. Om du hellre vill sitta inne i värmen kan du dröja kvar och njuta av lunchpaketet i ett mysigt varmt rum.

Boende på Valfjället

En mysig stuga krävs för en fulländad skidsemester. Efter en bra, lång skiddag finns det förmodligen inget bättre än att gå runt i skidunderställ och spela brädspel och äta gott. På Valfjället kan du boka upp till 100 procent familjetid i en av de mysiga stugorna med tre sovrum, badrum, kök och vardagsrum. I stora delar av skidorten finns gratis wi-fi.

Shopping

Bara en kort bilresa från Valfjällets skidcenter ligger Charlottenbergshoppingcentrum, där du kan handla mycket eller lite för semestern eller för att ta med hem. Med över 60 butiker finns det definitivt något frestande för alla: blandade klädbutiker, sportbutik och en stor livsmedelsbutik. För att inte glömma Nordens största godisaffär.