Vinterguiden

Vinter i Värmland

4 minuters läsning

Foto:

julian-hochgesang

Vinter i Värmland

Vinter i snösäkra Värmland med familjen brukar vara en härlig upplevelserik, avkopplande och trivsam upplevelse för både stor och liten. Här finns skidåkning på både längden och tvären med backar som passar både nybörjaren, fartälskaren och långdistansåkaren. För att inte tala om alla mysiga grillplatser där den inhandlade eller medtagna matsäcken kan intas.

I Branäs händer det som vanlig en massa saker; med en ny lift, ny nedfart, pulkabacke och rullband kommer området att passa alla familjemedlemmar, oavsett ålder och skicklighet, ännu bättre i år. Läs mer om nyheter i Branäs.

Hovfjället med sina 542 meter över havet bjuder på både intressant natur och friluftsliv i form av vandringsleder, skidspår och slalombackar. Hovfjället erbjuder tre olika boenden i direkt anslutning till skidanläggningen; nybyggda Hovfjällstoppens stugby, Centrumhuset och husvagnscamping. Övriga boenden ligger på olika avstånd från Hovfjället. Med en av södra Sveriges högsta fallhöjder erbjuder Valfjället omväxlande skidåkning för hela familjen med 5 liftar och 12 nedfarter. Valfjället har en Funpark med Airbag och rails samt en Skicross-bana som uppskattas av skidåkare i alla åldrar!

På Långberget hittar du en familjebacke men det är som längdskid- och Vasaloppcenter de är mest kända och flitigt besökta av både nybörjare, motionär och elit som vill ha varierad skidåkning i välprepparerade spår. Även vid Mattila, mitt Finnskogens natur och kulturområde, kan du åka längdskidor i makalösa naturmiljöer där det finns lång erfarenhet av spårpreparering för bästa skidupplevelsen. Mer information om Värmlands alla skidspår och backar hittar du på visitvarmland.com/skidor

Vinterpaket på Värmlandsgåden

Njut av lugnet och naturen som Värmland har att erbjuda under vintern och kombinera med avkoppling med aktiviteter. Värmlandsgårdens vinterpaket innehåller 3 övernattningar i stuga TrananStaren eller Svanen för 4 personer. Gratis hyra av material som snöskor, skridskor, pimpelset, curlingstenar (vid lämplig väderförhållande). Övriga aktiviteter som finns att tillgå; bastu, vandringsled med start på Värmlandsgården. Längdspår och slalombacken finns i Säfsen (ca 40 minuters bilresa).

Skidweekend på Kalhyttan

Valla längdskidorna och kom till Värmland för perfekt skidåkning i fina SM-spår med konstsnö. I priset ingår övernattning och spårkort.

VildaParken i Väse – en aktivitetspark för hela familjen

VildaParken ligger i skogen intill Väse, cirka 20 minuters bilfärd från Karlstad. Parken är en spontanidrottsplats som är öppen dygnet runt, året om med fri entré. Gillar du att klättra är låghöjdsbanan en rolig utmaning. Den har tolv plattformar byggda runt träd, 1–2 meter över marken. Mellan plattformarna tar du dig genom att klättra, balansera och åka med zipline. Här finns bland annat en skatepark med bowl och street/flowsektion med rail och curb på cirka 750 kvadratmeter åkyta. Tar du med dig egen cykel finns en 350 meter lång mountainbikebana i två slingor och en BMX-bana/pumptrack.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter

Ladda inför vinterns utmaningar – I Torsby kan hela familjen vara aktiva. Välj på att åka längdskidor, skridskor, cykla, leka i äventyrsbadet och samtidigt vila upp er av ett lugn som finns i den värmländska miljön.

Skidåkning i skidtunneln
Upplev vintern och få ett aktivt höstlov med att åka skidor med hela familjen i skidtunneln.

Prova på Paket
I Prova på paketet ingår en timmes skidåkning med komplett skidutrustning (skidor, stavar och pjäxor).

Skridskoåkning
Åka skridskor är en rolig aktivitet och något som absolut de flesta barn tycker är spännande!

Läs mer på skidtunnel.se

Ring och boka skidturustning till receptionen på 0560-27000 eller maila till info@skidtunnel.se.

Boda Borg

En helt unik upplevelse! Boda Borg är Questar, nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Spänningen stiger för varje sekund då ni ger er ut på okänd mark. I lag om 3 till 5 personer hjälps ni åt att ta er fram från utmaning till utmaning. I en Quest finns det mellan 2 och 5 spännande utmaningar.

Läs mer

Cykla och vandra på vintern?

Det går alldelses utmärkt att ta sig fram både till fots och på cykel fast det är vinter! Lite beroende på hur mycket snö och vart du vill vandra såklart, men här i Värmland finns både snöskor och fatbike att hyra om du inte har egen.

Skoter i Värmland

Värmland har ett stort nät av skoterleder där du kan ta dig fram med egen maskin, hyra eller varför inte delta i en guidad tur? På bland annat Hovfjället kan du hyra skoter och hos Nature Adenture och Fredros Gård kan du även gå en utbildning för att ta förarbevis på skoter eller delta på en snöskotersafari. Här kan du läsa mer om skoter i Värmland.