Vinterguiden

Vinter på Långberget

3 minuters läsning

Foto:

Julian Hochgesang

Vinter på Långberget

Det är ingen tillfällighet att Långberget har ett otroligt gott rykte bland skidåkare. Med snösäkra omgivningar 630 meter över havet och de välskötta spåren i varierande terräng skapas perfekt längdskidåkning för både nybörjare, motionär och elit. Det är också möjligt att öva alpinåkning i den 250 meter långa familjebacken.

.

Längdskidåkning på Långberget

Du kan få fantastiska längdåkningsupplevelser i norra delen av Värmlandsregionen på Långberget, som är känd för sina 63 km välpreparerade längdåkningsspår. På snösäkra Långberget kan du förlänga skidsäsongen och dagarna, eftersom 8 km av de preparerade spåren är upplysta och utrustade med snökanoner.

Det finns banor och sträckor för alla, oavsett om du kommer för att lära dig att åka längdskidor eller träna för utmanande motionslopp och tävlingar som Vasaloppet. Om du vill testa dina färdigheter och din uthållighet kan du välja mellan olika spår i både flack, varierad och tuff kuperad terräng. Det finns också plattare och kortare sträckor som passar dig som är ute efter lite lugnare tempo och vill ta med matsäck medan du glider genom den snötunga skogen och på myrarna.

Förläng skidsäsongen

På snösäkra Långberget kan du förlänga skidsäsongen och dagarna

Träningsläger inför Vasaloppet

Är du en dedikerad längdskidåkare som inte kan få tillräckligt med kilometer under en säsong? Kanske tränar du upp dig för att delta i det legendariska Vasaloppet och behöver fokuserad träning och instruktion för att klara vinterns stora utmaning. Då kan du anmäla dig till ett träningsläger på Långberget för nybörjare eller van motionär, där ett team av erfarna instruktörer hjälper dig på väg mot dina mål. Långberget har arrangerat träningsläger i många år och paketet inkluderar helpension, instruktion och undervisning i teknik, träning, näring och utrustning.

Skidåkning på Långberget

Vid Långbergets Sporthotell finner du en 250 m lång upplyst slalombacke med knapplift som prepareras med konstsnö för att säkra snötillgången, utfall du vill variera längdåkning med alpint. Backen lämpar sig utmärkt för nybörjare, både barn och vuxna, och du kan boka in skidlektioner hos Långbergets instruktörer som hjälper dig både att komma igång och få bättre teknik.

När det blir dags att vila benen finns det möjlighet att susa nerför pulkabacken eller njuta av en stärkande kopp varm dryck i värmen inne på Café Ripan.

Skiduthyrning

Om du inte har din egen skidutrustning med dig kan du hyra allt i Långbergets skiduthyrning. Här hjälper den erfarna personalen dig att välja rätt utrustning för din nivå. Det är viktigt att utrustningen håller hög kvalitet och att du får bra vägledning till rätt val av t.ex. skidor så att du kan åka många kilometer på i spåren eller i backarna.

Boende på Långberget

På Långberget kan du välja att bo på hotellet Långbergets Sporthotell och koppla av efter en aktiv dag i snön. Hotellets restaurang erbjuder god mat och magnifik utsikt över skogen och bergen i Värmland, Dalarna och Norge. Vistelsen kan bokas med antingen frukost, halv- eller helpension. Om du hellre vill ha en stuga för dig själv, ligger stugbyn strax nedanför hotellet. Dessutom finns det ett vandrarhem och campingområde på Långberget.

Copy link
Powered by Social Snap