Resa till Torsby

Välkommen till Torsby

Många vägar bär till Torsby, här hittar du information om hur du reser till Torsby.

Med bil

Den mest trafikerade vägen är E45 som går genom Torsby och Värmland på väg från Italien till Karesuando. I öst-västlig riktning går E16 som förenas med E45 en bit på sin färd mellan Londonderry på Nordirland och Gävle i öster. En annan större väg är riksväg 62 genom Klarälvdalen från Karlstad i söder till Långflon och norska gränsen i norr.

Med flyg

Ta flyget till Torsby. En timme och en kvart tar det från Arlanda till Torsby Flygplats. Flygplatsen har dagligen linjefart, affärs- och taxiflyg. 

Med båt

Kommer du till Torsby med båt lär det bli via Frykensjöarna. Egen båt i så fall. Du kan börja i Nedre Fryken som övergår i Mellan Fryken och slutar i Övre Fryken där Torsby är dess nordliga strand.

Med buss

Till Värmland åker du exempelvis med Swebus. Från Karlstad tar du dig sedan till Torsby med Värmlandstrafik som trafikerar hela Värmland. Från Dalarna finns Dalatrafik som har Värnäs som hållplats i Torsby kommun. Där möter bussarna från Värmlandstrafik upp.

Med tåg

Åk på Fryksdalsbanan, Sveriges vackraste järnväg. Fryksdalsbanan sträcker sig mellan Karlstad och Torsby och ingår i Värmlandstrafik. Till Karlstad tar du dig med SJ.

Med cykel

Ta cykeln till Torsby! Det finns en cykelled som heter Klarälvsleden som går från Sysslebäck till Uddeholm, 120 km på landsväg och grusväg. Därifrån fortsätter den som Klarälvsbanan på gamla banvallen, 90 km asfalterad cykelbana till Karlstad.