För den kulturintresserade

Besök våra hembygdsgårdar

1 minuts läsning

Hembygdsgårdar i Norra Värmland

Utforska Torsbys själ genom våra hembygdsgårdar – där historien möter nutiden. I Torsby och norra Värmland väntar en samling av välbevarade hembygdsgårdar som bjuder in till en resa tillbaka i tiden.

Varje gård berättar en egen historia, från det enkla livet på landsbygden till de traditioner och hantverk som format regionen. Upplev Värmlands kulturarv på nära håll.

Vandra genom tiden på våra hembygdsgårdar, där varje stuga, varje redskap och varje detalj viskar om livet som det en gång var. Upplev den autentiska miljön där du kan känna doften av nybakat bröd, se traditionellt hantverk och äta den så omskrivna maträtten motti och fläsk.

Hembygdsgårdarna är inte museer; de är levande mötesplatser där traditioner hålls vid liv genom årliga evenemang som midsommarfiranden, hantverksdagar och julmarknader. Dessa evenemang erbjuder en chans att stiga in i historien och samtidigt njuta av lokala delikatesser, musik och dans. Varje besök vid en hembygdsgård ger dig en djupare förståelse för Torsbys kultur och historia. Det är en inbjudan att sakta ner, utforska och förundras över hur våra förfäder levde. Ett besök passar dig oavsett om du är en historieentusiast, naturälskare eller bara nyfiken på det lokala arvet.

”I Norra Värmland finns många välbevarade hembygdsgårdar. Besök någon av dem och upptäck historien och hur det såg ut förr i tiden.”

Några av våra hembygdsgårdar

 • Hembygdsgården Tomta, Skråckarberget

  Hembygdsgården Tomta i Skråckarberget ligger högt och… Läs mer
 • Hembygdsgården Kollsberg, Torsby

  Upplev svunna tider på Hembygdsgården Kollsberg med… Läs mer
 • Vitsands Hembygdsgård

  Hembygdsgården i Vitsand har både svenskstuga och… Läs mer
 • Dalby Hembygdsgård, Ransby

  Dalby Hembygdsgård i Ransby består av ett dussintal fina… Läs mer
 • Hembygdsgården Karmenkynna, Lekvattnet

  Hembygdsgård uppbyggd som en finngård med många olika… Läs mer