Trygghet och säkerhet

Goda råd

Här har vi samlat information för besökare och arrangörer i Värmland, samt allmän information från Folkhälsomyndigheten och Krisinformationen angående Covid-19.

Evenemangspåverkan

Det rådande läget angående smittspridning i samhället innebär att flera evenemang som konserter, föreställningar och utställningar i  Värmland har ställts in eller kan komma att ställas in, ibland med kort varsel. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla vår evenemangskalander så uppdaterad som möjligt med tanke på att situationen hela tiden förändras. Om du har frågor om ett specifikt evenemang hänvisar vi till respektive arrangör eller så är du välkommen att kontakta oss på info@visitvarmland.se eller till kommunernas turismenheter..

Riktlinjer för besökare

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du stannar hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. På detta vis riskerar du inte att smitta andra. Det är också viktigt att hålla avstånd, undvika trängsel och att hålla god handhygien.  Det gäller förstås för besökare av såväl evenemang som för besök av sevärdheter, museer, restauranger, affärer med mera. 

Besöksmål

Våra besöksmål, boendeanläggningar och affärer riktar sig i största utsträckning efter myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Man följer noga gällande regler kring hygien och avstånd och gästerna ombeds att göra detsamma. Vissa besöksmål har ändrat sina öppettider eller är stängda. Ändringar kan ske med kort varsel, och vill du vara helt säkert, ber vi dig att kontakta respektive arrangör inför ditt planerade besök. 

Restauranger och caféer

Många av restaurangerna och caféerna i Värmland erbjuder take away för dig som inte vill äta på plats, några erbjuder även utkörning. Mer information hittar du på respektive hemsidor och sociala medier.

Resor till och inom Sverige

På www.folkhalsomyndigheten.se hittar du den senaste informaionen kring covid-19..

Information om att resa i Sverige hittar du här.

Ytterligare information från myndigheter: Re-open EuropeKrisinformation.se and Regeringen.se

Frågor kring bokningar?

För frågor kring dina bokningar i samband med din vistelse i Värmland ber vi dig att kontakta respektive boende och arrangör direkt. 

Information till arrangörer

För evenemang och sammankomster med färre än 50 deltagare rekommenderar Folkhälsomyndigheten en riskbedömning före genomförandet. 
Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer för arrangörer här.

Mer information

Har du fler frågor? Här har Folkhälsomyndigheten samlat frågor och svar om Covid-19.