Värmester – upplev hösten i Värmland


9 tips för ett höstäventyr i Värmland

Res genom Värmland på en salig upptäcktsresa bland natur, kultur och historia. Här hittar du en av Sveriges största sjöar, Vänern, ett varierat utbud av kultur, konst, historiska upplevelser och fartfyllda aktiviteter. Du kan också stanna till på en trevlig plats för en välsmakande middag och en god natts sömn. Här har vi samlat 9 tips för dig som bor i Värmland eller kommer på besök.

1. Naturupplevelser till fots

För den som vill upptäcka Värmland till fots är någon av våra kvalitetsmärkta vandringsleder ett självklart val. Lederna erbjuder olika svårighetsgrader, upplevelser och är utspridda över hela landskapet.

2. Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

3. Ta en shoppingtur

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och skirt linneväveri.

4. En höstig weekend i Karlstad

Sätt guldkant på hösten genom att boka in en mysig weekend i Karlstad! Besök konstutställningar, bo med guldkant, upplev spännande arkitektur och kulinariska smakupplevelser.

5. Höstmys på en herrgård!

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ.

6. Runt Värmland på två hjul

Upplev Värmland från cykelsadeln! En längre cykelsemester eller mysig dagstur – oavsett vad du är sugen på finns det en sträcka som passar dig på våra kvalitetssäkrade Biking Värmland-leder.

7. 48 timmar i Värmland – David Kvicklunds bästa värmestertips!

Upplev internationella influenser med värmländsk finish, kreativ berättartradition, fartfyllda aktiviteter, konst i världsklass och smarriga smakupplevelser. David Kvicklund ger dig värmestertipsen!

8. En resa genom hela Värmlands smakpalett

Mat engagerar, inspirerar och intresserar. Är den dessutom lokalt och hållbart producerad känns det gott både i magen och själen. Välkommen till matdestinationen Värmland och en resa genom hela smakpaletten.

9. Planera in ett julmarknadsbesök

Redan under hösten kan det vara bra att börja planera in besök på värmländska julmarknader! Besök en stadsnära julmarknad eller en julmarknad i en lantlig miljö. På flera håll i Värmland finns traditionella julmarknader på hembygdsgårdar och minnesgårdar, som exempelvis Mårbacka och Alsters herrgård.


Ute efter en aktiv Värmester i höst?
Boka ett paket!

Spana in våra paketerbjudanden som ger dig ett lustfyllt äventyr i Värmlands natur.