Värmester – semester i Värmland


9 tips för en fulländad vinter-värmester i Värmland

Ta en titt på Värmlandskartan och boka in dig och familjen på en härlig skidupplevelse, här finns välpreparerade längdspår och välpistade slalombackar. Vill du inte åka skidor så har vi såklart samlat andra roliga vinteraktiviteter för hela familjen.

1. Maximerade vinterupplevelser

Drömmen om en vit vinter med snöklädda skogar och gnistrande nejder behöver inte kännas ouppnåeligt och långt borta. I Nordvärmland väntar ett vinterland redo att utforskas och upplevas på skidor, pulka eller till fots.

2. Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

En familj som går över gatan i Karlstad centrum

3. Roadtrips i Värmland

Upplev internationella influenser med värmländsk finish, kreativ berättartradition, fartfyllda aktiviteter, konst i världsklass och smarriga smakupplevelser. Vi ger dig tipsen till de bästa rundresorna.

4. Fantastisk skidåkning i Värmland

Vill du resa lagom långt och samtidigt uppleva en riktig vinter? Då är Värmlands heltäckande och snöbeklädda utbud resmålet att ta sikte mot. Här finns skidåkning i toppklass, längdskidor i vacker natur och härliga aktiviteter som snöskoter.

5. Vintermys på en herrgård!

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ.

Mönstrade linnekuddar från Klässbols Linneväveri i Arvika

6. Ta en shoppingtur

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och skirt linneväveri.

7. Bo unikt i ett vintrigt Värmland

Värmland erbjuder fantastisk natur med vidsträckta skogar, stora vatten att fiska i och flertalet sevärdheter längs vägen. Här hittar du unika platser och boenden, dröm dig bort och planera din resa för ett fantastiskt äventyr.

8. En resa genom hela Värmlands smakpalett

Mat engagerar, inspirerar och intresserar. Är den dessutom lokalt och hållbart producerad känns det gott både i magen och själen. Välkommen till matdestinationen Värmland och en resa genom hela smakpaletten.

9. Aktiviteter och utflykter för hela familjen!

Träffa nyfikna alpackor på Karlstad alpackagård, åk skidor i Torsby Skidtunnel & Sportcenter, utmanas på Boda Borg. Här finns något för både stora och små! Vi ger dig fem tips på roliga aktiviteter i vinter.


Mystiska och hänförande Kittelfältet

Kittelfältet, platsen där filmen Spellbound by Sweden av Visit Sweden spelas in. Ett naturreservat i Filipstad, i Värmland som har tydliga spår efter inlandsisen. Här finns fina vandringsleder med vacker tallskog och Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten.

Mystiska Kittelfältet

Läs mer om Kittelfältet