Värmester – semester i Värmland

Ute efter en aktiv Värmester?
Boka ett paket!

Spana in våra paketerbjudanden som ger dig ett lustfyllt äventyr i Värmlands natur. Du kan välja mellan aktiviteter som cykling, paddling, klättring och massa andra äventyr som ger dig spänning under lediga dagar.


9 tips för din semester i Värmland

Res genom Värmland i sommar på en salig upptäcktsresa bland natur, kultur och historia. Här hittar du en av Sveriges största sjöar, Vänern, ett varierat utbud av kultur, konst, historiska upplevelser och fartfyllda aktiviteter. Du kan också stanna till på en trevlig plats för en välsmakande middag och en god natts sömn. Här har vi samlat 9 tips för dig som bor i Värmland eller kommer på besök.

1. Vänern

Vänern erbjuder upplevelser för alla sinnen, året om. Här finns naturen, kulturen, måltiderna och aktiviteterna som fyller dig med glädje och välbehag oavsett om du kommer via vatten eller land..

2. Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

3. Ta en shoppingtur

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och skirt linneväveri.

4. Adrenalinfyllda aktiviteter

Blir du lätt rastlös? spana in våra paketerbjudanden som ger dig ett lustfyllt äventyr i Värmlands natur. Välj mellan aktiviteter som cykling, paddling, klättring och massa andra äventyr.

5. Herrgårdsliv

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ.

6. Ljuvliga Lurö

Mitt i Vänern ligger Lurö. Undanskymt och lugnt. Men låt dig inte luras. För bakom Lurös stilla yta sjuder det av livskraft och historiska sevärdheter. En av Vänerns absoluta höjdpunkter.

7. 48 timmar i Värmland – David Kvicklunds bästa värmestertips!

Upplev internationella influenser med värmländsk finish, kreativ berättartradition, fartfyllda aktiviteter, konst i världsklass och smarriga smakupplevelser. David Kvicklund ger dig värmestertipsen!

8. Badsugen? Här har vi samlat tips på badplatser i Värmland

I Värmland finns oändligt många sjöar, och i och med det oändliga badmöjligheter! Här lyfter vi fram några av favoritbadplatserna så att du enkelt ska kunna välja var du ska ta dig ett dopp.

9. Aktiviteter och utflykter för barnfamiljer

Åk rundturståget, svalka dig med ett skidpass mitt i sommaren, träffa nyfikna alpackor eller testa på äventyrliga och spännande vattenattratkioner. Här finns något för både stora och små!


Boendepaket

Ta en titt på Värmlandskartan och boka in dig och familjen på en bekväm campingplats, i en mysig stuga, en personlig herrgård eller på ett hotell med full service.


Copy link
Powered by Social Snap