Upptäck Arvika

Ställplatser i Arvika

5 minuters läsning

Ställplatser i Arvika

Är du på semester med husbil? I Arvika finner du flera fina och natursköna ställplatser. De flesta ligger alldeles vid vattnet, men det finns platser även centralt nära den mysiga stadskärnan där du kan shoppa och njuta av fika och restaurangbesök.

Arvika Småbåtshamn

Arvika Småbåtshamn ligger endast några hundra meter från Arvika centrum och erbjuder tolv komfortabla ställplatser för husbilar. Platserna är utrustade med el, vatten och träpall och är belägna vid Kyrkvikens strand med underbar utsikt över sjön. Du har gångavstånd till butiker och restauranger (ca 800 m till torget och 300 m till närmaste livsmedelsbutik) och nära till en del av Arvikas sevärdheter.

På området har du tillgång till servicehuset med duschar och toaletter och du kan tömma latrin och gråvatten. Du har även tillgång till ett kök med diskmaskin och en grillplats som ligger i anslutning till ställplatserna. Tvättmaskin och torktumlare finns. Handikappanpassad WC. Läs mer och boka på Arvika Småbåtshamns hemsida.

Parkering vid Arvika Hamn

På den stora grusparkeringen vid hamnen i Arvika kan du stå med husbilen alldeles intill Kyrkviken. Det är gångavstånd till Arvikas mysiga centrum med affärer och restauranger. Kostnadsfri parkering i 24 timmar. Vänligen observera att detta endast är en parkering (utan service), och att vid evenemang i hamnen kan parkeringen komma att stängas av.

Arvika Småbåtshamn

Här finns 12 ställplatser med fantastiskt läge intill Kyrkviken!

Ingestrands Camping

På familjecampingen Ingestrand, strax söder om Arvika, finns 21 vackert belägna och väl iordninggjorda ställplatser nära sjön Glafsfjorden. Ställplatserna har grusunderlag och eget träddäck med bänkar och det är bara några meter till vattnet och badplatsen.

Ställplatserna är utrustade med TV-anslutning och el och latrintömning finns på campingplatsen. Tillgång till servicehus med WC, dusch, disk- och tvättmöjligheter. Allrum med TV, minilivs, lekplats, hunddusch. För mer information och bokning, besök hemsidan.

Jössefors båthamn

Vid Jössefors båtklubbs brygga finns det fem ställplatser för husbilar. Ingen service är tillgänglig, men det är möjligt att få el ansluten. För det kontaktar du Guesthouse Eleven på tel 0570-216 66.

Guesthouse Eleven ligger nära hamnen. Här kan du äta en bit mat, ta en fika, gå på skattjakt (geocaching) eller ta en tur längs sagostigen. Du kan även hyra cykel och kanot eller unna dig en lyxig stund i badtunna och bastu. För mer information om deras utbud se Guesthouse Elevens hemsida.

Ingestrands Camping

Bo komfortabelt och familjevänligt på Ingestrands Camping.

Larstomta vandrarhem

Ställplatser för husbilar med lantligt läge och full service vid Larstomta Vandrarhem i Gunnarskog, 20 km norr om Arvika. Här finns det el, tillgång till Quick stop, WC, dusch, vatten och soptunnor. Husdjur är välkomna.

Fina vandringsleder startar nära Larstomta och många vattendrag i närheten har goda möjligheter till fiske. Gångavstånd till sjöarna Gunnern och Bergsjön. Mataffär 3 km. För mer information, klicka här.

Klässbols båthamn

Klässbols båthamn erbjuder några få platser för husbilar i hamnområdet med tillgång till el. Härifrån njuter du av en fin utsikt över Glafsfjorden och kan passa på att upptäcka det lilla mysiga samhället.

Inte långt ifrån hamnen ligger Klässbols linneväveri som är Kungliga Hovleverantörer och bland anna tväver dukarna till Nobelfesten. På sommarhalvåret kan du njuta av bakverk och smårätter på Kaffekvarnen och Klässbola pizzeria hälsar välkommen året om. Vid sidan om hamnen finns en fin badplats. För mer information, klicka här.

Klässbols Linneväveri

Önskar du övernatta i samband med ditt besök på Klässbols Linneväveri och den mysiga lilla orten Klässbol är du välkommen att parkera din husbil på den rymliga parkeringen vid linneväverviet. Ingen service. WC tillgänglig under linneväveriets öppettider, som du hittar här.

Hälle Fishing Camp

Hälle Fishing Camp erbjuder härliga ställplatser direkt vid strandkanten med underbar utsikt över sjön Ränken, samt fiske i absolut toppklass – både vad gäller antalet fiskearter och storlek. Gädda, gös och abborre är de främsta arterna, men sjöarna erbjuder också ett mycket bra fiske efter ål, lake och vitfisk.

Tillgång till servicehus med toalett, dusch och tvättmaskin ingår. Det går även att hyra bastu, vedeldad badtunna, grillstuga, båtar, motorer, fiskeutrustning med mera. Latrintömning är tillgänglig. För mer information och bokning, klicka här.

Upptäck alla ställplatser

Vilken blir din favorit?

Arvika Golfklubb

På den stora grusparkeringen vid golfbanan i Edane finns flera ställplatser för husbilar, varav 6 st med el. Arvika Gk är en komplett golfanläggning med 18 spännande hål, driving range, puttinggreen, restaurang, golfshop och en underbar natur. Tillgång till dusch och WC. Möjlighet att fylla på vatten finns. För mer information, klicka här.

Mangskogs Folkets Hus

Stanna med husbil eller husvagn i Mangskog och upptäck mer av den vackra omgivningen! Vid Mangskogs Folkets Hus, alldeles vid sjön Mangen, finns det fina ställplatser både med och utan el. Närmast byggnaden finns det 4 platser utrustade med el. På gräsmattan vid tennisbanan finns det gott om platser, fast utan el.

Förutom tennis- finns här även en boulebana. Lockar ett dopp i sjön Mangen, så finns den välskötta badplatsen med brygga, omklädninghytt och torrtoa alldeles bredvid. Ett trevligt tips för dig som har cykel med sig, är att ta en tur runt den vackra sjön Mangen på ”Sveriges vackraste landsväg”. Den går på lugna vägar både på asfalt och grus runt hela sjön. För mer information, klicka här.

Tvällens Värdshus

Intill Tvällens Värdshus, på en gräsplan mot sjön, finns det två ställplatser för husbilar med tillgång till el och vatten. Värdhuset är vackert beläget vid sjön Tvällen i den orörda naturen med vildmarkskaraktär i norra delen av Arvika kommun, strax innan den norska gränsen. Koppla av med promenader, bad, fiske och en härlig måltid i restaurangen där bland annat goda vildrätter finns på menyn. Läs mer här.

Älgå Hembygdsgård

Vid Älgå Hembygdsgård står du i lugn omgivning på grusplan direkt vid byns mysiga hembygdsgård, alldeles intill Glafsfjordens strand. På sommarhalvåret kan du under din vistelse besöka caféet, bygdemuseet och en av Nordens bäst bevarade spiksmedja som ligger i Älgå. Läs mer.

Ställplatser i Glaskogens Naturreservat

På ett flertal platser i Glaskogens Naturreservat finns iordninggjorda ställplatser. Ställplatserna ligger alla naturskönt vid vattnet och en närmare beskrivning av varje plats finns på Glaskogens hemsida, där du också bokar dessa platser. Platser är enkla ställplatser utan service.
Tänk på att du inom Glaskogen Naturreservates gränser endast får stå vid ställplatserna eller på campingen i Glaskogen, då det råder campingförbud för husbil och husvagnar i området.

Sölje Gård

Härliga ställplatser vid vattnet nära Sölje Gård och Glaskogens Naturreservat. Här står du naturskönt med goda bad- och fiskemöjligheter i en avkopplande och lugn miljö. Ställplatserna är utan el och service.

Ställplatser

Visa alla boenden