Upptäck Arvika

Loppis och antikt i Arvika

2 minuters läsning

Loppis och antikt

För den som vill handla begagnat eller rent av antikt har Arvika mycket att erbjuda. Här finns second hand-butiker, loppisar, antikaffärer och livlig torghandel. Upptäck ett brett utbud där såväl inne-hipstern som antiksamlaren har något att hämta!

Varje dag kan vara loppisdag i Arvika, men den som tänkt sig ut och fynda har störst chans på onsdagar och lördagar då det är torgdag. Sommartid fylls torget med loppisstånd och vissa lördagar kan det även vara loppis på andra ställen i stan eller i Stadsparken. Under sommaren finns det annars gott om pop up loppisar, så spana efter loppisskyltar längs landsvägarna eller i stan.

Second Hand

Det finns flera second hand-butiker med varierande öppettider, så chansen att hitta ett fyndställe är god alla veckans dagar förutom söndagar. 

 • Röda Korset har sin second hand-butik Kupan vid torget i centrala Arvika. Här kan du fynda kläder och prylar till rimliga priser.
  Adress: Östra Torggatan 2
  www.rodakorset.se
 • Miljömyran har två butiker i Arvika och säljer bland annat kläder, husgeråd, böcker, sybehör och möbler.
  Adress: Säterigatan 3. Möbler och sybehör på Mötterudsvägen 5
  www.arvika.se
 • PMU Second hand har en stor lokal där du kan fynda kläder, möbler och prylar. Intäkterna stöder PMU:s verksamhet för utsatta människor.
  Adress: Rosendalsvägen 17
  Butikens facebooksida
 • ArvikaBlandning som ligger centralt i staden är en mix av antik- och loppisaffär.
  Adress: Storgatan 35
  Butikens Facebooksida
 • Lilla Kråkan i centrala Arvika har fina barnkläder och barnartiklar.
  Adress: Hantverksgatan 11
  Butikens Facebooksida
 • Blå grinden Kuriosa och Loppis
  Adress: Repslagaregatan 15.
  Butikens Facebooksida

Antikaffärer

Auktioner

Än lever den annars nästan försvunna lösöreauktionen i Arvika. Då och då kan man få ta del av en alldeles äkta gammeldags auktion, med auktionister som med hög röst och i snabb takt ropar ut föremål efter föremål. Har du tur hinner du kanske med att ropa in något själv! Ibland är det ett helt dödsbo som ska auktioneras ut, andra gånger är det ett hopplock av bidrag och uppköp. Säkert är i alla fall att du hittar något unikt om du besöker en av våra auktioner.

För den verkligt antikvitetsintresserade finns även flera auktionsverk och samlarmässor. Nätauktioner har ju blivit populära och Arvika Auktionsverk har ständigt pågående nätauktioner och visning av föremålen i sitt auktionsverk.

Samlarmässor

Det brukar arrangeras en stor samlarmässa varje vår och höst i Parkhallen. För mer information, spana in veckans evenemang