Paddla i Värmland

Upptäck Värmlands natur på vatten

Paddla i Värmland

Värmland är sjöarnas och älvarnas landskap. Visste du att det här finns över 10.000 sjöar? Klarälven rinner genom hela landskapet från norr till söder där Vänern tar vid och ger dig fantastiska möjligheter för paddling.

Varierande äventyr på vattnet

 Värmlands möjligheter till paddling är många, paddla genom glittrande Klarälven, besök Lurö för att uppleva skärgårdsmiljö eller varför inte boka en guidad tur för att få ut det mesta av din tur på vattnet genom olika naturområden. På Klarälven från Långflon i norr ner till Karlstad i söder som mynnar ut i Vänern kan du uppleva fantastisk paddling och på Vildmark i Värmland kan du dessutom bygga din egen timmerflotte för att uppleva ett riktigt äventyr på älven.

Vid Långbergets Sporthotell i Torsby finns ett sjösystem där du kan göra kanotturer på någon timme, utforska området i flera dagar eller boka guidade dagsturer som passar för hela familjen. På Rottnan kan du paddla på egen hand på skogsälven som ringlar sig genom den Värmländska Finnskogen strax innanför den norsk-svenska gränsen. .

Upptäck historiska Bergslagen med kanot eller kajak

Paddla kanot eller kajak i slussarnas rike på Bergslagskanalen. Upplev ett äventyr med historia, slussning och natur. Bergslagskanalen är ett kanal- och sjösystem på 65 km i fin natur som går mellan Karlskoga och Filipstad. Nivåskillnaden är 16 m, vilket bemästras med 6 slussar och kanalen är den enda i Sverige som inte kan nås från något större vatten. I östra Värmland hittar du även Svartälven och Svartån.

Paddla mitt i Vänern på vackra Lurö

Mitt i Vänern finns även Lurö, en magisk sötvattensarkipelag med över 250 öar och skär. Här finns också gott om sevärdheter och vandringsleder och du övernattar och äter gott i härlig miljö. Du kan paddla eller ta båten från Ekenäs ut till Lurö. Ett annat tips för dig som gillar skärgården är Kristinehamns skärgård där du kan paddla och samtidigt njuta av både sandstränder och badklippor. Längs vägen finns flera boenden och sevärdheter som Kristinehamns Herrgårdscamping, Picassoskulpturen, Kristinehamns konstmuseum, Kristinehamns gästhamn Mastmagasinet.

Copy link
Powered by Social Snap