Magiska Kittelfältet

Spellbound by Sweden

2 minuters läsning

Foto:

Johan Wennerström

Kittelfältet i Spellbound by Sweden

Förtrollande Kittelfältet i Visit Sweden senaste kampanj Spellbound by Sweden

Ta med hörlurarna ut till koordinaterna 59°39’20.0″N 13°56’08.9″E och lyssna på novellen för en äkta mystisk upplevelse.

Kittelfältets skogar

Sundstjärn

Kittelfältets unika och hänförande miljö valdes ut för inspelningen och gestaltar i kampanjen det lite mystiska och mytomspunna Sverige. I kampanjen visas utvalda Svenska nationalparker och närliggande besöksmål upp för att visa vart man bäst kan lyssna på novellen. Värmland har ingen nationalpark, men det fina naturreservatet Kittelfältet som är skyddat som värdefull natur av Natura 2000. Naturreservatet som ligger i Filipstads kommun, har tydliga spår efter inlandsisen. Här finns fina vandringsleder med vacker tallskog och Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten. Kittelfältet valdes ut för inspelningen och är platsen i kampanjen vars koordinater man även kan se för ljudspåret KILN (novellen) på Spotify.

Naturreservatet, som ligger på Brattforsheden i Filipstads kommun, har tydliga spår efter inlandsisen. Här finns fina vandringsleder med vacker tallskog och Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten. Ta med hörlurarna ut till koordinaterna 59°39’20.0″N 13°56’08.9″E och lyssna på novellen för en äkta mystisk upplevelse.

Vandringsleder

I Kittelfältet finns flera fina vandringsleder, vindskydd och en stor informationsplats. Den längsta leden i Kittelfältet är Brattforsleden på totalt 24 kilometer. Brattforsleden är naturvårdsområdets stora rundslinga och går genom fyra naturreservat. En varierad led med flera sevärdheter längs vägen.

Svårighetsgrad: Medel – svår.