Hero Badge

Bad & strandhäng

Natursköna friluftsbad

Vi tipsar

Ta en svalkande dopp i sommar

2 minuters läsning

Ta en svalkande dopp i sommar

För många är semester synonymt med bad och strandhäng. Vissa börjar säsongen i maj medan andra väntar på lite behagligare vattentemperaturer. Sen finns det de som badar året om. I vår kommun finns fyra kommunala badplatser, alla naturskönt belägna friluftsbad.

Besök någon av våra kommunala badplatser

Abborrtjärn

I Forshaga hittar du den mysiga lilla badplatsen vid Abborrtjärn. Det är långgrunt och på stranden finns gott om skugga – idealiskt för barnfamiljer. Runt tjärnen går ett promenadspår på 1,5 kilometer. Man kan även ta turen runt närliggande Sörtjärn och då blir promenaden 2,5 kilometer.

Västra Örten

I Mölnbacka ligger badplatsen Västra Örten. Sjön är kantad av vackra omgivningar och badplatsen är inget undantag. I närheten av badplatsen passerar en 5 kilometer lång vandringsled som kallas Kulturstigen. Leden har 15 informationstavlor som guidar dig genom en historisk resa.

Visten

På badplatsen vid Arnäs kan du spendera en heldag vid strandkanten. Badplatsen har gräsytor att lägga ut picknickfilten på. Det är långgrunt med sandbotten så det passar bra även för de yngre barnen att ta ett dopp här. På flera platser runt sjön kan du njuta av naturlivet, ta ett dopp, promenera eller fiska.

Skivtjärn

Strax utanför Deje hittar du vår största badplats som också besöks av flest gäster under sommaren. Delar av sommaren finns här också en kiosk. Precis invid badplatsen ligger skidstugan med flera motionsspår från 2,5 kilometer och upp till en mil.

Tillgänglig badplats

Under sommaren ska Skivtjärns badplats bli mer tillgänglig för fler. Här kommer en ny parkering att anläggas, en toalett som anpassats för rullstol kommer finnas på området och en ramp som leder ned i vattnet ska installeras. Arbetet är påbörjat och planeras att färdigställas under sommaren.

Säkerheten

På alla våra badplatser finns räddningsbojar – tveka inte att använda dem om det behövs.

Vi testar badvattnet flera gånger varje sommar och på havochvatten.se kan du se vilken kvalitet vattnet har.

Inför badsäsongen genomför vi dykbesiktning på alla kommunala badplatser. Syftet är att hitta och undanröja eventuella farliga föremål som döljer sig under ytan. För att undvika olyckor bör du ändå undersöka vad som döljer sig under ytan innan du hoppar i.