Foto:

Per Eriksson

Aktiviteter

Visa alla

Vinteraktiviteter i Hagfors

Vintern har kommit och i Hagfors kan du utöva vinteraktiviteter av alla slag. Beroende på om naturen bjuder på snö passar en dags skidåkning eller en tur i pulkabacken bra. Skridskoåkning, vintervandring längs fina leder eller en fika i naturen är andra utomhusaktiviteter som passar de flesta.

Upplev Hagfors på vintern

Vintern i Hagfors är oftast snöfylld och magisk. Oavsett finns det gott om utomhusaktiviteter som passar både barn och vuxna. Skridskoturer, fartfylld pulkaåkning eller en lugn fika ute i naturen. Upplev Hagfors som den magiska vinterstaden!

Skridskoåkning i Hagfors

För den som vill öva på sin skridskoåkning erbjuds det på flera platser i Hagfors fina möjligheter. Hockey, bandy eller bara skridskolek. Valhall i Hagfors (öppnar troligtvis 25/1), Sunnemo, Råda eller Ekshärad  här är det lätt att välja sin isbana för en dags åkning. För en riktigt fin naturupplevelse är Hagfors läge nära Rådasjön perfekt för en tur på långfärdsskridskor när isarna tillåter.

En dag med pulka- och skidåkning 

En fartfylld dag vid Ekesberget erbjuder allt från slalomåkning till pulkaåkning. Här finns möjlighet till skidåkning både på längden och utför. När det börjar kurra i magen är det gott med lite korvgrillning i nedre delen av backen.
Längdskidor kan man åka på flera olika platser i kommunen. Kika in på skidspar.se för uppdaterad information om preparerade spår.

Vintervandring längs fina leder

Att ge sig ut på en vandring i varierande natur är en lika fin upplevelse på vintern som på sommaren. Hagfors unika vandringsleder erbjuder vandring av varierande natur och svårighetsgrad. Packa matsäcken med varm choklad och något gott som ger den där extra energin du behöver för din vintervandring.

Ekesbergets skidanläggning

Åk pulka i någon av våra pulkabackar

Varför inte testa isfiske på någon av våra sjöar?