Hero Badge

Omringad av sjöar

Tips & guider

Testa fiskelyckan

2 minuters läsning

Testa fiskelyckan

Möckeln är en av många populära sjöar för fritidsfiske i Karlskoga – men det finns många fler fina platser att prova fiskelyckan på.


Sjön Möckeln är belägen söder om Karlskoga och sträcker sig hela vägen till Degerfors. Med en storlek på 18 km2 och ett djup på 25 meter förgyller den staden med en naturskön och härlig känsla som alltid finns nära.

Tänk dig att åka ut med båt en tidig sommarmorgon och få dagens första fångst samtidigt som en vacker soluppgång speglas i Möckelns lugna vatten, eller sitta och pimpla en fin vinterdag i våra insjöar med en kopp varm choklad. Dessa är två av många sätt som du kan fiska i Karlskoga året om.

I Karlskoga finns både ädelvatten och naturvatten, större och mindre sjöar samt skogstjärnar, älvar och bäckar. Det finns många möjligheter till fiske året om både från land, båt eller is. Här bjuder vi på många fina platser där du bland annat kan få gädda, gös och abborre på kroken, vare sig du fiskar med handredskap, trolling efter motorbåt eller vinterfiske, finns möjligheten i Karlskoga.

Turistfiskekort

Vi har tagit fram ett turistfiskekort som du kan använda i 10 dagar i ca 45 olika sjöar. Turistfiskekortet kan du köpa på ifiske.se. Kortet gäller i natursjöar och några vanliga fiskar är abborre, gädda och gös. Vi kan också erbjuda put-and-take-vatten där man kan få röding, öring och regnbåge, det ingår inte i turistfiskekortet men fiskekort för dessa vatten finns också att köpa på ifiske.se.


Tillbaka till startsidan