Camping i Karlstad-regionen

3 minuters läsning

Camping i Karlstad-regionen

Hva er vel bedre enn å bo tett på naturen om sommeren? Velg mellom å campe i egen bobil, campingvogn, hytte eller slå opp telt når du besøker Karlstad. Mulighetene er mange, og du kan velge helt etter smak og behag!

Karlstad

Vest for sentrum finner du Karlstads to campingplasser. På First Camp Skutberget bor du i et naturskjønt område like ved Vänern. På campingplassen kan du delta i mange aktiviteter, som sandvolleyball, frisbeegolf eller minigolf. Eller hva med stand-up paddle eller kano for deg som ønsker å ta deg en tur ut på Vänern? Skutbergets friluftsområde ligger rundt hele campingplassen og her kan du få unnagjort treningsøkten på en av de mange turstiene som egner seg for både løping, terrengsykling eller bare en rolig spasertur. Campingplassen har egen restaurant og butikk som er åpen hele året og har alt du trenger til campingferien.

På Swecamp Bomstadbaden bor du omringet av furutrær like ovenfor Värmlands riviera. Den 400 meter lange sandstranden inviterer til lange svømmeturer på varme sommerdager. Det er også mye  velge mellom for deg som liker å være fysisk aktiv. Padel, multiarena, sandvolleyball, minigolf og ulike vannaktiviteter er bare noen eksempler på aktiviteter som tilbys på Swecamp Bomstadbaden. Området har også en restaurant, Muris Kök & Bar samt muligheter for å kjøpe smått og stort i butikken i resepsjonsbygget. Vil du kose deg litt ekstra kan du bestille tid i “Relaxen” – campingplassens egen spaavdeling med både badstue og boblebad.

Hammarö

Etter en liten kjøretur fra Karlstad sentrum kommer du til First Camp Mörudden – Hammarö. Med innsjøen Vänern som nærmeste nabo ligger denne campingplassen i vakre omgivelser ved siden av Vänerskärgården med muligheter for vannaktiviteter som brettpadling, kano – eller hvorfor ikke leie en robåt for å utforske omgivelsene? I området er det også en kiosk med enkel servering, og hvis du skulle ønske en bedre lunsj eller middag anbefaler vi et besøk til restauranten Skärgårdsudden. Her får du mat laget på lokale råvarer som du kan nyte på terrassen med panoramautsikt over Vänern.

Kil

Ønsker du mer fartsfylte aktiviteter byr Frykenbadens campingplass i Kil på både motocross, gokart og golfbane. Du kan også låne spill og sykler eller leie båt eller kano. Campingplassen ligger rolig til i fine naturomgivelser med store grøntområder på østsiden av innsjøen Nedre Fryken. Campingplassen er åpen hele året og har også en sommeråpen pub og restaurant så du slipper å gå sulten.

Forshaga

For deg som ser etter en mindre campingplass er Forsahagaforsens campingplass et godt alternativ. Liker du å fiske er dette et soleklart valg. Her er det 4 hytter til leie og 20 campingplasser for bobil, campingvogn eller telt ved elvebredden til Klarälven. Laksefisket i Forshagaforsen er et av Nordens beste, og i tillegg til laks kan du få gjedde, brosme og karpe.

Grums

I Borgvik, rett utenfor Grums, ligger Borgviks campingplass rett ved gjestehavnen. Dette er en hyggelig liten campingplass som ligger i et område som er rikt på kulturhistorie og fornminner. Campingen har en egen kafé som serverer kaffe, is og enkle retter.  I gåavstand ligger Sliperiet, et moderne kunstgalleri i  omgivelser med eldre kulturarv. Borgviks Gård og restauranten Matbruket åpner også i sommer. I Borgvik kan du besøke restauranten Kungskvarnen som ligger blant den flotte gamle borgen ved Borgviksälven for kaffe, lunsj eller en bedre middag. 

Vil du heller bo på husbåt eller prøve glamping? Ca 12 kilometer sør for Grums, ligger den familievennlige campingplassen Grums Fish’n’Camp Sävsjön. I tillegg til muligheten for en helt unik overnatting i båt eller luksustelt, har campingplassen rundt 40 campingplasser og ligger i et stille og naturskjønt område ved siden av Sävsjön. Her har du muligheten til å bade, fiske og gå turer i nærområdet. På selve campingområdet er det også en sommeråpen kiosk med iskrem, smørbrød og annen snacks.