Opplevelser for hele familien i Karlstad-regionen

3 minuters läsning

Opplevelser for hele familien i Karlstad-regionen

Velkommen skal du være til å oppleve Karlstad-regionen! Møt dyrene i Mariebergsskogen, ta et bad på en av de langgrunne sandstrendene og opplev mye moro for hele familien.

Dyr og natur på nært hold i Karlstad

Mariebergsskogen er Karlstads bypark hvor hele familien kan leke, lære og oppdage naturens og dyrenes hemmeligheter. Parken er åpen alle dager hele året og har gratis inngang. I Lillskogen, den lille dyreparken, bor det blant annet kuer, griser, sauer og kaniner. På området er det også flere steder som tilbyr mat, kaffe og is. Ønsker du å ta med egen matpakke er det også rasteplasser med grillfasiliteter. Spill en runde minigolf med familien, ta en dukkert ved sandstranden eller hopp på sightseeing-toget Conrad Höök, hvor både store og små kan lære om Värmlands natur på en morsom måte.

Ved middagstid går turen videre til Inre Hamn for å mette sultne mager. Flere familievennlige restauranter ligger langs bryggen rett ved vannet. Hvis det er mange til middag med sterke meninger om hva de vil spise, tilbyr restauranten Pinchsos småretter i tapasformat der alle kan finne sin favoritt. For deg som liker en god burger finnes det også mange gode alternativer hos Bastard Burgers, som også tilbyr vegetarburger. Sett gjerne prikken over i’en med en Oreoshake til dessert! Liker familien din å oppleve noe mens dere spiser så kan vi anbefale et besøk på Blackstone Steakhouse. Her griller man selv hovedretten på en rødglødende lavastein. Og apropos desserter, ikke gå glipp av den fantastiske sjokoladebomben på menyen deres! 

Øyliv og strandkos på Hammarö

Etter middagen er det på tide å dra videre til Hammarö og sjekke inn på Möruddens camping. Rett ved strandkanten til Vänern ligger denne helårsåpne campingplassen med hytter, campingvognplasser og teltplasser i idylliske  skjærgårdsomgivelser. Etter en god natts søvn og frokost tilbringes morgenen på stranden. På Mörudden er det barnevennlige sandstrender, og enda grunnere sandstrender finner du på Getingberget, cirka 10 minutter med bil fra campingplassen. Eller hvorfor ikke ta båtbussen til Västra Sööns fantastiske sandstrand i Hammarös skjærgård? Båten går direkte fra Mörudden og tar kun 15 minutter. Dersom dere velger å bli på Mörudden er lunsjen på Skärgårdsudden et godt valg. Her kan du kose deg med maten mens du nyter full panoramautsikt utover Vänern.

Etter en formiddag på stranden kan familien samles for fartsfylte opplevelser i Hammarös skatepark. Skateparken er en streetpark med steinbenker, trapper med rekkverk, en støpt skatebowl og rampe. I tilknytning til skateparken er det også en frisbeegolfbane med ni hull i fine skogsomgivelser, samt Café Mörmogård, hvor det blant annet serveres bakst og iskrem i den gamle villahagen.

Lillängshamnen er neste på listen over utflukter; med fine turmuligheter ved vannkanten og bading i Lillängsviken. Middagen inntas på Lillängshamnens rökeri med marinaen på nært hold. Restaurant serverer alt fra bryggesnacks og rekesmørbrød til sjømattallerkener. Mange av rettene kan også tas med hjem og nytes som take away dersom dere heller ønsker å spise i hytte på campingplassen før det er tid for enda en overnatting.

Tog- og dampbåthistorie i Kil

Siste dagen begynner med en kort kjøretur til Kil og Frykstahöjden, et populært friluftsområde som har masse å by på for alle med fart i steget. I tillegg til klassiske treningsløyper og turstier ligger det også et utendørs treningsstudio, en naturlekeplass og en frisbeegolfbane på området. I Kil kan du også se restene av Clara Elfs Järnväg, Sveriges eldste jernbane. Jernbanen ble innviet i 1849 og et damplokomotiv står der fortsatt som et symbol for stedets historie. Sveriges første jernbanestasjon er i dag omvandlet til Sköna Rum, som tilbyr B&B og overnatting på vandrerhjem.

Ved kaien i Fryksta ligger en dampbåt med en fascinerende historie. Freja af Fryken er en av verdens eldste dampbåter med original motor. Faktisk kunne nesten hele Frejas motor settes i drift selv etter å ha ligget 98 år på bunnen av innsjøen Fryken. På sommertid kan du benytte anledningen til å dra en tur med Freja på  innsjøen.