Hero Badge

Vad passar dig?

Upptäck naturen

Ett paradis för cyklisten

2 minuters läsning

Cykla i Torsby

Att utforska norra Värmlands milsvida skogar med sin kuperade och slingriga terräng på cykel är härligt. Här finns det både utmanande backar för den som vill träna hårt och lättare grusvägar för ”fincyklaren”. För landsvägcyklisten finns det många och långa vägar som är både raka och kurviga. Ja, vi vågar nog lova att här finns det något för alla cyklister att älska.

Torsbys cykelutbud

Visa alla

Vägsjöfors

Ett område för dig som gillar att cykla MTB! Här finns både markerade leder och GPS-leder, alla med start i Vägsjöfors. Det finns något för alla – allt från grusvägsåkning, tuff terrängkörning och stigcykling. I Vägsjöfors kan man räkna med utmaningar, både underlags-, men även distans- och höjdmässigt.

Torsby skidtunnel och sportcenter

Från det kuperade friluftsområdet Valberget kommer du hitta flera MTB-leder och bra cykelvägar med variation. Rävrundan, Granbergsrundan, Mastkärrsrundan är bara några av de rundor som utgår från området.

Klarälvsbanan

120 kilometer cykelled längs gamla landsvägar och tillkörda grusvägar. Utsikt över den vindlande Klarälven och med vildmarken som granne på färden. Klarälvsleden sträcker sig mellan Sysslebäck i norr och Hagfors i söder. Klarälvsleden ansluter till Klarälvsbanan och tillsammans utgör hela lederna 220 kilometer cykelled genom Värmlands vackra natur.

Två sjöar runt

En fin cykeltur i vackert böljande landskap där du startar i Torsby och cyklar mot Gräsmark på väg 892. Väl i Gräsmark tar du höger mot Sunne och cyklar runt sjön Rottnen och kommer fram i Rottneros. Färden går sedan vidare in mot Sunne och fortsätter mot Lysvik på väg 908 mot Torsby. Här har man vackra sjön Fryken på sin vänstra sida hela vägen till Torsby. Rundan är cirka 10 mil och går på trafikerad asfaltsväg.