Fina campingplatser

Nära vattnet

4 minuters läsning

Sjönära camping

Årjängs kommun har ett brett utbud av trevliga campingplatser. Här hittar du allt från femstjärnig lyxcamping till enklare vildmarkscamping. Alla campingplatser ligger i natursköna omgivningar och nära vattnet.

Sommarvik – Årjäng camping och stugor

Sommarvik är en femstjärnig camping i Årjäng, där hela familjen kan njuta av sin campingsemester. Campingen är året runt-öppen och de femstjärniga omgivningarna erbjuder lyx och ett rikt utbud av aktiviteter. På semestercampingen finns det cirka 100 campingtomter att välja mellan. Alla campingtomter har el och är centralt belägna. Sommarvik har också 68 stugor med 3-7 bäddar samt ett grupplogi med 18 bäddar. Här finns även butik, restaurang, poolbar, utomhuspool, bastu, relaxavdelning, golf, lekplatser, strand, barnklubb och mycket mer. Sommarvik har ett bekvämt läge vid sjön Västra Silen och en barnvänlig sandstrand med flera vattenattraktioner. Det finns också två utomhuspooler, en vedeldad bastu med egen brygga och en relaxavdelning med jacuzzi och turkiskt ångbad.

Sommarvik ligger vid Västra Silen i sjösystemet Dalsland -Nordmarken

Stor infinitypool

Ekeby camping

På Ekeby Camping vid Västra Silen kan du varva ner och finna lugn och ro nära vattnet och skogen. Ekeby har både markerade campingplatser och stugor att hyra. Campingen erbjuder också en mängd olika fasciliteter, såsom beachvolleyplan, lekplats, gräsytor, vandringsleder, hinderbana och sandstrand. Om du vill utforska omgivningarna finns det många möjligheter. Bege dig till exempel upp till Borgåsberget och besök Borgåsgubben, en 3,2 meter hög stenstaty. Ekeby är medlem i Camping Key Europe.

Ekeby camping vid sjön Västra Silen

Töcksfors camping

Familjecampingen Töcksfors Camping och Fritid ligger i norra änden av sjön Foxen, som är en del av Dalslands kanal. Campingen består av 40 husbilstomter, varav 30 har eluttag. Här finns även nio mindre campingstugor att hyra, samt fem stugor med självhushåll på cirka 40 kvm. Stugorna med självhushåll är också öppna under hösten och vintern. Campingen har en egen kiosk, gästhamn och utomhusbad, samt erbjuder uthyrning av elcyklar och SUP.

Stugboende & yoga bland trädtopparna

Campingen ligger ved sjön Foxen

Elovsbyn camping

Elovsbyn Camping är en liten naturcamping i Lennartsfors vid sjön Foxen som är en del av vackra Dalslands kanal. Här hittar du fina förutsättningar för kanot- och kajakpaddling. På Elvosbyn kan du köpa kartor, fiskekort och naturvårdskort. Naturvårdskortet behöver du om du vill övernatta på lägerplatserna i sjösystemet. Förutom kanoter och kajaker kan du också hyta tält och annan kringutrustning för eventuella paddeläventyr. Här finns även ett mindre antal stugor och båtar.

Liten naturcamping vid sön Foxen

Sandaholm camping

Sandaholm Camping & Restaurang ligger nära Glaskogens naturreservat. Campingen är barnvänlig, med lång grund sandstrand och mycket grönska. I anslutning till campingen finns även markerade husbilsplatser med tillhörande faciliteter. Uthyrning av kanoter, motorbåtar och trampbåtar.

En barnvänlig camping…

… med fin, långgrund sandstrand

Camp Grinsby

Camp Grinsby har ett vackert läge strax utanför Glaskogens naturreservat, nära stranden, vid sjön Stora Bör, bara 2 km från E18. Området runt campingen är av vildmarkskaraktär, med både stora och små älvar, där det finns goda möjligheter till kanotpaddling och vandringsturer. De markerade platserna på campingen är rymliga och av varierande karaktär. De flesta platser har sjöutsikt. Ute på en vacker udde finns också en trevlig grillplats som gästerna kan använda. Campingen erbjuder uthyrning av kanoter och båtar samt cyklar för sina gäster.

Camp Grinsby vid sjön Stora Bör

Järnsjöns camping

Om du letar efter en trevlig och familjär camping i Årjäng är Järnsjöns camping ett bra val. Den lilla campingen ligger vackert belägen på en separat udde vid Järnsjön i Sillerud. Här hittar du stugor i omedelbar närhet till vattnet.

Liten familjecamping vid Järnsjön

Fina sjönara stugor

Bo bra och sov gott

Det är viktigt att du sover gott när du är på semester så du orkar med alla roligheter under dagen! Förutom campingplatserna hittar du flera andra alternativ hos oss. Vill du ha full service och tillgång till såväl dukat frukostbord som lunch och middag finns det hotell. Brukar du övernatta på Vandrarhem eller B&B finns alltifrån enklare övernattningsrum till sviter med bubbelbad och utsikt över Dalslands kanal. 

Turistgården i Töcksfors

Tåghotellet i Sillerud

Hotell Årjäng