Upplev

Vår vackra del av Värmland!

2 minuters läsning

Välkommen till Årjäng

Njut av skogar och berg, 1000 sjöar och en kanal!

Vår natur bjuder in till både avkoppling och äventyr. Årjäng ligger i det natursköna och sjörika sydvästra Värmland, lättillgängligt utefter E 18 mitt emellan Karlstad och Oslo. Bara 3 timmar från Göteborg hittar du inte bara vild och vacker natur utan också ett stort utbud av naturaktiviteter som vandring, paddling, cykling, ridning och golf. Ha skoj, njut, umgås, vila och må bra!

Natur där den är som bäst

I Årjäng ligger omkring hälften av vackra Dalslands kanal och dess vittförgrenade sjösystem. Här väntar pittoreska slussmiljöer (med stoooora glasstrutar) och ett av Europas bästa paddelvatten, perfekt för kajakturer med kompisarna eller kanotutflykter med hela familjen. 

Glaskogens Naturreservat är ett annat av våra naturområden i topklass. Förutom många kanotleder finns här över 300 kilometer vandringsleder i varierad och artrik natur. En dagsutflykt med grillning eller en utmanande flerdagarsvandring – du väljer! Det finns ingen risk för trängsel i skogen, reservatet är på 28 000 hektar! Här hittar du garanterat lugna platser för fiske eller bad.

Sov gott och trivs

Semester ska bjuda på omväxling och äventyr men när det gäller boende ska känslan vara lite som hemma. Du vill sova gott, vakna utvilad och känna dig väl omhändertagen. Våra boenden månar om dig som gäst oavsett om du väljer glamping, stugmys, pensionat, hotell eller bor på vår femstjärniga camping, som har utsetts till Sveriges bästa för barnfamiljer. Vi ser till att du trivs! 

Sist men absolut inte minst!

Glöm inte att besöka vår största men också vänligaste invånare, det åtta meter höga Årjängstrollet som står i Årjängs centrum! Trollet, som för övrigt har skostorlek 3,5 meter, är barnens favorit. Det bästa han vet är när det kryllar av barn runt honom som stojar och leker. Många byxbakar har slitits ut på trollets svans som även används som rutschkana.

Välkommen till Årjäng – vildast och vackrast i västra Värmland!

Vackra slussen i Lennartsfors

Unionsleden – en sprillans ny nationell cykelled.

Ta en selfie med trollet!

Vad sägs om en 5-sjärnig camping!