Upptäck Arvika

Vinter i Arvika

3 minuters läsning

Foto:

Erik Andersson

Vinter i Arvika

Ta på dig skidorna och glid fram över snön vid Byamossarna eller susa nerför vår fina slalombacke. Åk skridskor på våra sjöar och spolade isbanor eller ge dig ut på en snöskotersafari i den vackra naturen.

På skidor…

…kan du upptäcka naturen på längden i din egen takt längs fina spår på flera platser i Arvika Kommun.

Ett mycket populärt område med fjäll-liknande karaktär är naturreservatet Byamossarna mellan Mangskog och Gunnarskog. Ett nät av fina spår för dig genom fantastisk natur och under en paus vid Bytorpets raststuga kan du njuta av din medhavda matsäck. Det finns flera områden där både kommunen och engagerade föreningar/privatpersoner drar skidspår vid snötillgång och information om olika områden och det aktuella spårläget hittar du med fördel på www.skidspar.se

Föredrar du att susa nerför backen med skidor eller snowboard ska du prova Rackstadbacken som ligger 5 km norr om Arvika. En fin, varierande backe, med härlig utsikt från toppen och grillplatser på området.

Guidad skidtur och skotersafari…

… i vacker vild natur. Med Outide Adventure Sweden kan du gå på en guidad skidtur när solen gått ner där ni kikar efter spår av bland annat varg, lo, björn och järv. De flesta av djuren är mest aktiva på natten, och det blir en spännande och sagolik tur under månskenet. Du övernattar i tält eller finntorp och lagar mat tillsammans ute i det fria över öppen eld. Turen kan anpassas efter dina önskningar. Läs mer på knappen nedan.

Vill du lära dig köra snöskoter? Fredros Gård i norra Arvika erbjuder både snöskoetersafaris och förarutbildning för snöskoter samt terränghjuling. I utbildningen ingår:

  • Två dagars utbildning på Fredros Gård.
  • Utbildningen innehåller både teori och praktiska manöverprov.
  • Tillhandahållande av utbildningsmaterial, utrustning, fordon samt examination.

På skridskor…

…susar du fram på någon av våra 365 sjöar, eller spolade isbanor. Med rätt utrustning, kunskap och i sällskap av andra finns det många fina frusna vattendrag att upptäcka.

 Friluftsfrämjandet Arvika Sunne lämnar gärna information om isförhållanden och tips på turer. När det aktuella läget tillåter anordnar de även guidade skridskoturer på våra vattendrag i Arvika. Snöfria isar finns på de spolade isbanorna i Arvika kommun. Det finns flera isbanor att välja på i Arvika centrum och i andra tätorter i kommunen – en del med belysning. Information om de kommunala banorna och kontaktuppgifter för aktuell information finns på www.arvika.se, men det finns flera banor som hålls i ordning av ideella krafter som t ex på Brunskogs Hembygdsgårdisrinken i Klässbol med flera.

Kolla gärna Arvika kommuns facebooksida för eventuell aktuell information eller kontakta oss på turistbyrån så hjälper vi dig så gott vi kan.

Visst nappar det…

…även på vintern! Att sitta på isen och prova fiskelyckan är för många en mycket rogivande (och spännande!) aktivitet och vinterfiske är tillåtet i stort sett i alla Arvikas FVOF med fiskekort. Det aktuella isläget kan du kolla med respektive FVOF. Alla fiskekort kan köpas hos oss på turistbyrån i Arvika. På länken nedan hittar du en folder över alla fiskevårdsföreningar (OBS! priserna kan ha ändrats sedan foldern skapades).

Vill du stanna över natten…

…är det inget problem att hitta ett mysigt boende. På Fredros Gård bor du i timmerstugor mitt i vinterlandskapet med närhet till många aktiviteter. Från Fredros Gård och Tvällens fritdsstugor är det inte långt till en av Värmlands större skidanläggningar, Ski Sunne. Tvällens Fritidsstugor annordnar även olika sorters jakt.

Ingestrands Camping, endast 3 km söder om Arvika centrum, är en helårsöppen camping där du bor i ditt eget hem på hjul eller i någon av de vinterbonade, mysiga stugorna. På knappen nedan hittar du alla boendealternativ i Arvika.