Fiska i Hammarö skärgård

Att fiska på Hammarö är som att flyttas tillbaka i tiden och ägna sig åt en syssla som pågått i generationer i det gamla fiskarsamhället som växte fram för många år sedan. Skärgården bjuder på vackra och lugna platser perfekt för fiske längs med klippor, bryggor och stränder i Hammarö skärgård. Ta med dig ett metspö eller kastspö och njut av skärgårdslivet i ensamhet eller med en vän.

Fiska längs med Hammarös kust

Upptäck lugna platser perfekt för fiske längs med klippor, bryggor och stränder i skärgården.

Sportfiske

Fiske med handredskap (exempelvis kastspö och metspö) är tillåtet på Vänern och runt Hammarös stränder. I Klarälvens deltaland är det fritt handredskapsfiske söder om Borgmästarbron i Karlstad. Särskilda fiskeplatser finns iordningställda.
Här kan du läsa mer om att fiska i Klarälven (extern länk till Nedre Klarälvens Fiskevårdsområde).

Pojke trär på fiskekrok
Pojke trär på fiskekrok sittandes på en brygga vid Vänern.

Fiskevatten

Hammarö kommun äger en hel del fiskevatten. Vattnen är utarrenderade till Hammarö Fiskeriförening som i sin tur upplåter vattnen till sina medlemmar för nätfiske. För att bli medlem i Hammarö fiskeriförening måste man vara folkbokförd i Hammarö kommun. Om du är intresserad av medlemskap kontakta föreningens ordförande Alvar Eriksson, 0570 – 46 12 10, eller kassören Erik Kilman, 070 – 583 28 59.

Pojke fiskar på brygga
Pojke fiskar på brygga med metspö

Hållbar fisketurism i Vänern 

Inom projektet HåV – Hållbar fisketurism i Vänern har det tagits fram en digital fiskekarta för strand- och stadsnära fiske runt Vänern. Kartan syftar till att tillgängliggöra och informera om fiske och fiskeplatser runt Vänern. Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i Karlstad-, Hammarö-, Kristinehamn-, Mariestad och Vänersborgs kommuner.

Här når du den digitala fiskekartan och kan läsa mer om projektet HåV.

Aktiviteter

Visa alla