Golf i Värmland

Väl preparerade golfbanor och omgivna av storslagen natur

Golfa i Värmland

I den värmländska naturen finner du golfbanor i toppklass. Flera av banorna bjuder på ett kuperat landskap med närhet till både Vänern och andra mindre sjöar som skapar vackra vyer under golfrundan. I närheten av golfanläggningarna finner du även ett antal sevärdheter och unika boenden som gör din upplevelse fulländad.

En komplett golfupplevelse för alla åldrar

Vill du spela golf på en av Mellansveriges högst rankade golfklubb? Då ska du bege dig till Karlstad Golfklubb som tidigare utsetts till Årets Golfklubb och som under flera år har arrangerat såväl nationella som internationella tävlingar på elitnivå. Även om golfklubben tilltalar golfeliten passar den lika bra för nybörjaren. Golfanläggningen består av 27 hål, range, träningsområden, en inomhushall och en korthålsbana – Solslingan med totalt nio hål. Här hittar du också Golfstores golfbutik och en restaurang med stor terrass och lunchservering.

En bit utanför Karlstad ligger Billeruds Golfklubb i Grums som är en av Värmlands äldsta golfbanor med anor från 1964. Idag är golfklubben upprustad och har mycket välskötta banor med vänerutsikt från golfbanans alla 18 hål. Förutom utsikten som gör vistelsen komplett är golfbanan även byggd på kulturmark vilket visar sig genom vackra ekar och stenmurar. Här finns också boenden nära golfbanan, välj mellan hotell, stuga eller varför inte husbil på någon av ställplatserna i området.

Här hittar du alla golfbanor i Värmland

Läs mer om Värmlands golfbanor

Kombinera golf med avkoppling

Befinner du dig i Norra Värmland kan du besöka Sunnes Golfklubb som bjuder på 18 hål, belägen alldeles intill sjön Fryken. Efter en heldag med golf kan du åka vidare mot Hennickehammars Herrgård och bo över i något av de vackra rummen eller besöka Selma spa för återhämtning i hotellets spa eller restaurang.

I Filipstad kan du spela golf på Saxå golfklubb vid den vackra sjön Saxen som är belägen mellan Filipstad och Hällefors. Från 13 av banans 18 hål kan du blicka ut över Saxen och i närheten av golfbanan finner du både Saxå Bruk och Hennickehammars Herrgård md möjlighet att njuta av herrgårdsmiljö och övernatta för att förlänga din golfupplevelse.

Stora vackra greener i västra Värmland

Västra Värmland erbjuder ett brett utbud av golfbanor. Årjängs golfbana är ritad av Peter Nordwall som gett banan varierande och stora greener. Här möts du av en kuperad bana i fantastisk miljö med totalt 18 hål alldeles intill Svensbysjön. Golfbanan har också bekvämligheter som uthyrning av golfbil och möjlighet att hyra stuga om du vill bo i direkt anslutning till banan. Vill du spela på en lite mer utmanande bana kan du bege dig till Arvika Golfklubb med 18 spännande hål, driving range, puttinggreen eller Noresunds Golfklubb, en pärla vid sjön Hugn med restaurang och övernattningsmöjligheter i herrgårdsannexet.

Copy link
Powered by Social Snap