Destination Värmland

Campingplatserna du inte får missa i sommar

2 minuters läsning

Campingplatserna du inte får missa i sommar

Att campa är populärare än någonsin, och Värmland erbjuder ett stort och varierat utbud av campingplatser. Här presenterar vi några som du absolut inte får missa i sommar.

Ola Claësson

Aktivitetsfyllt eller avslappnande?

Allt fler svenskar väljer att semestra inom Sveriges gränser, och många spår att campingtrenden är här för att stanna. Värmland, med sina djupa skogar och vackra badstränder, erbjuder campingplatser för alla åldrar och intressen. Vill du bo mitt i den stilla skogen eller med storstaden Karlstad alldeles runt hörnet? Här kommer fyra alternativ som garanterar en lyckad campingsemester.

Sommarvik

I Årjäng, omgiven av sjöar och vackra skogar, hittar du Sommarvik, en av Sveriges femstjärniga campingar. På anläggningen finner du allt från pool till minigolf och relaxavdelning, liksom glassbarer och restauranger. Du kan välja mellan bland ett stort utbud av aktiviteter, där kanotpaddling är en. Här finns även glampingboende, för dig som söker lite extra friluftslyx.

Sommarvik är det perfekta alternativet för familjen som vill ha tillgång till alla bekvämligheter mitt i den storslagna naturen.

Bomstadbaden

Bomstadbaden erbjuder en 4-stjärnig campingupplevelse invid Vänerns strand. Det innebär att du har direkt tillgång till några av Sveriges mest natursköna sandstränder. Samtidigt tar det bara några minuter att ta sig in till Karlstad. Bomstadbaden är en camping som passar den aktiva familjen. På området finns möjlighet att spela både beachvolley, padel och discgolf. Dessutom finns en minigolfbana som kan vara utgångspunkt för många roliga och nervkittlande tävlingskvällar. Efteråt kan du med fördel slappna av i områdets spa- och relaxavdelning.

Torsby Camping

Torsby Camping erbjuder en campingupplevelse nära naturen. Med storslagna djupa skogar omkring, har du också tillgång till en bra restaurang och alla andra bekvämligheter på campingområdet. Fröknarna Fräs, som restaurangen heter, erbjuder en vacker lokal med oslagbar mat av lokala råvaror. Det finns möjlighet att anlända med såväl husbil, husvagn och tält. Dessutom kan man hyra stugor om man vill ha extra bekvämlighet.

First Camp Duse Udde

Duse Udde strax utanför Säffle bor du granne med såväl Vänern som den härliga naturen. Njut av bad- och strandlek på barnvänliga sandstränder och klippor, ta en vandrings- eller cykeltur längs stigarna och fyll på energidepåerna i den gamla fyrens mysiga restaurang. Här finns även fler kul aktiviteter att testa på – både på land och till sjöss.

Friluftsboende med guldkant

SFöretaget Happie Camp erbjuder en möjlighet att fly vardagens stress i avskilda, exklusiva tältboenden i harmoni med den kringliggande naturen. Finn lugnet och njut av de härliga omgivningarna i Hagfors, Arvika eller Vänerskärgården.

Copy link
Powered by Social Snap