Opplevelser i Värmland

De beste fiskevannene i Värmland

2 minuters läsning

De beste fiskevannene i Värmland

Like over svenskegrensen finner du et fiskeeldorado med hundrevis av gode fiskevann. Värmland er viden kjent for sine bra fiskevann og hit kommer det folk fra hele Europa for å fiske.

Er du interessert i å fange store gjedder som gjør seg bra på bilder, er Värmland en topp fiskedestinasjon. Særlig er det godt egnet for predatorfiske, som er fiske etter rovfisk som gjedde, abbor og gjørs.

For å fiske i Värmland trenger du fiskekort, som du kan kjøpe på nettet eller på campingplasser i regionen. Husk også å sette deg godt inn i lokale lover og regler som gjelder for fiske på stedet du besøker. Bortsett fra det – skitt fiske!

Dette er noen av Värmlands beste fiskevann

Vänern

I hjertet av Värmland finner du Vänern, Sveriges største og Europas tredje største innsjø.

Gjeddefiskere fra hele Europa kommer til Vänern, for her har du muligheten til å fange ordentlig stor gjedde. Fiskere her fanger gjedde opp mot 14 til 16 kilo hvert år. Vänern er et veldig fint fiskevann, og har et stort utvalg av ferskvannsfisk – eksempelvis gjedde, gjørs, abbor, ørret og laks. På Vänern er det også gode muligheter for trolling.

Glafsfjorden

Like i nærheten av riksgrensen finner du Glafsfjorden, en stor innsjø der det er bra fiske for abbor, gjedde og gjørs. Spesielt kjent er innsjøen for sitt bra gjøsfiske. Er du heldig kan du også dra opp en gjedde på over 15 kilo her. Bare husk på at det ikke er tillatt å fiske i rennende vann. Fiskekort i Glafsfjorden koster ca. 80 kroner for en uke.

Bysjön

Like ved Charlottenberg finner du en fin innsjø som er lettfisket. Her er det bra fiske på abbor, gjørs og gjedde med god størrelse.

Foxen

I nærheten av Töckfors ligger innsjøen Foxen, som er kjent som et av de beste gjeddevannene i Europa. Årlig kommer det turister fra Sentral-Europa hit for å fiske. Ryktene sier at verdens største gjedde finnes i Foxen. Innsjøen henger sammen med Store Le som er delt mellom Norge og Sverige.

Ränken

Mellom Bysjön og Glafsfjorden finner du Ränken, som er et skikkelig storfisk-vann – kort vei fra grensen.

Copy link
Powered by Social Snap