En guide till

Julstämning i Värmland

6 minuters läsning

Julstämning i Värmland

Skapa en stämningsfull jul med olika aktiviteter under november och december. Värmland fylls med trevliga julmarknader och fantastiska smaker dukas upp på julborden, så kom in i julstämningen redan nu och börja planera.

Julmarknad på Almars Gård

Söndag 5 december kl. 11-17 bjuder vi in till en härlig marknadsdag i gammaldags stil ute på lantliga Almars Gård strax norr om Karlstad. Här varvas utställare och marknadsstånd med mat, musik och välfyllda butiker. Almars Krog bjuder också in till ett välsmakande julbord uppe på gårdens gamla höloft. (Julbordet förbokas på almarskrog.se)

Julmarknad i Karlstad

Dömle Herrgård Spa & Resort

Villa Ljungsbo

Fira julhelgen på Dömle Herrgård Spa & Resort

Fira jul på vackra Dömle Herrgård Spa & Resort den 23 – 26 december. Ät ett lyxigt julbord och bli serverad av en egen servitör och njut av lugna dagar i fantastisk herrgårdsmiljö.


Julbord på anrika Almars Gård

Snart är det dags för julbord, då dekorerar vi och serverar ett fantastiskt hantverksmässigt julbord uppe på det gamla höloftet på gården. På julbordet försöker vi producera allt för hand, det som vi inte själva producerar tar vi in från våra fantastiska mathantverkare i närheten. Bufféerna delas upp i tre sektioner, det kalla, det varma samt dessertbord. Vill man abonnera lokalen en dag för sitt företag så kontakta oss gärna via telefon eller mail.

Pris: 695kr per person


Trerätters julmiddag i Branäs

Njut av en julmiddag i modern tappning i form av trerätters-format. Boka bord på någon av våra restauranger, Ladans restaurang eller Brants, och upplev en mysig julaftonskväll tillsammans med dina nära och kära. Menyn består av både klassiska och moderna rätter och självklart erbjuder vi vegetariska alternativ för stora och små, samt take away på hela menyn. Julmiddagen serveras på julafton, 24 december 2021.

Pris: 419:-/person, Barnmeny: 119:-

Rottneros Park Trädgård – Jul i parken 11-12 december

Traditionell julmarknad i vackra Rottneros Park i Sunne med den där riktiga julstämningen

Pris: 80 kr/vuxen, 30 kr/barn (4-16 år) under 4 år gratis.

Julmarknad i Kristinehamn stadspark 11 december

Det blir ett stämningsfullt scenprogram, härligt hantverk, egenproducerade matprodukter, juldekorationer, glögg/kaffe/fika/mat att njuta av på plats eller köpa med hem.

Julbord med oslagbar utsikt över Vänern – Bomstadbaden Camping

Stort härligt julbord med massor av julgodis. Fokus på äkta hemlagad julmat i härlig lantlig och sjönära miljö.

Pris: 475 SEK/person, Bokningsbara datum: NOV: 24, 25, 26, 27, DEC: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18.


Julmarknad på Mårbacka

På Mårbacka Minnesgård i Sunne, hålls en av landets mest uppskattade julmässor och arrangeras av Svenska slottsmässor. Julmässan hålls i ekonomibyggnaderna kring herrgården. Här gör hantverkarna allt för att med sina verk föra traditionerna vidare. Skaparglädje och kvalitet är ledorden och varorna är handgjorda helt enligt de gamla traditionerna. Här på julmässan har du chans att handla direkt från några av landets duktigaste slöjdare. När ni ändå är på plats passa på att ta en guidad tur i Selma Lagerlöfs välbevarade hem. Guidad tur hålls varje timme kl. 12 -16. Här får man höra spännande berättelsen om en av landets mest kända författarinnor. Mårbacka Minnesgårds nuvarande huvudbyggnad lät världens första kvinnliga nobelpristagare i litteratur själv uppföra och den står kvar i samma skick i dag som när Selma Lagerlöf lämnade den för sista gången 16 mars 1940. Så ta en tur till årets julmässa på Mårbackas Minnesgård. Det blir en upplevelse för alla sinnen.

Pris: Entré julmarknad 90:-/person. Betalas på plats. Guidad julvisning 120:-/person. bokas via länk.

Fira julen på Selma Spa

Boka en mysig julhelg på Selma Spa i Sunne. Här får du en trevlig upplevelse med tänd brasa, färdiglagad julmat, midnattsmässa och julotta, glögg och såklart kan du ta en varm bastu eller ett uppfriskande bad i någon av poolerna.

Julmarknad i Köla-Ladan

Den 12-13 november är det traditionell julmarknad med försäljning och lotteri samt servering av gröt och skinksmörgås på Köla-Ladan i Eda. Fredag klockan 15-19 och lördag klockan 10-16.

Pris: Fri entre.

Julbord på Villa Ljungsbo

Ni anländer till julbordsloungen som är inredd i sann julanda. Varför inte sätta sig i en av den gamla hästslädarna med mysiga fällar och njut av ett glas bubbel innan ni blir visade till bords.

Bordsplacering är på båda våningsplanen. Här handlar det om att äta långsamt, man går nämligen 7 turer om man enligt tradition vill göra rätt!
Avslutningsvis går man till det rum som en gång var Oscar II privata rum, här möts ni av en härlig ”Pippi Långstrump-julkänsla”, fullt med godis och desserter!
Fyll faten och luta Er tillbaka i en mysig fåtölj framför den stora brasan i gamla biblioteket och njut av desserten och kanske en god Avec.

Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Stadshotellet Karlstad

Med klassiska smaker, läckra uppläggningar och med många moderna inslag skapar vi ett julbord utöver det vanliga. Vi dukar upp allt från julens självklara favoriter till rätter med mer modern touch och smaker och kombinationer som överraskar. Julbordet serveras både som lunch och middag utvalda dagar mellan 25 november-22 december.

Pris: Lunchjulbord 445:- Kvällsjulbord från 595:-


Julbord på Degernäs Herrgård

På Degernäs Herrgård cafe och restaurang serveras ett välsmakande, traditionellt Julbord med allt du kan tänka dig, inslag av vilt, många sorters sillar och en stor dessertbuffé med mycket hembakat! Datum: 26/11 till 19/12

Pris: Från 495kr

Färjestadstravet

I vilken kommun finns produkten
Karlstad


Populärt julbord med spel & spänning på Färjestadstravet

Njut av våra egna sillinläggningar, hemgjorda köttbullar, goda tjocka revben, Janssons frestelse, omelett med svampstuvning, ägghalvor, rökt lax m.m. Självklart har vi ett ett mumsigt godisbord som avslutning! Under hela kvällen avnjuter ni vår fantastiska sport och spänning! Vill man lära sig spela och inte kan finns spelvärdar på plats som hjälper till.

Pris: Julbordet är gratis för barn 0-6 år. Julbordet kostar 179 kr för barn 7-12 år Julbordet för vuxna och barn över 13 år kostar 495 kr


Julbord på Källmans konditori


På Källmans Konditori i Eda dukas det upp Julbord varje dag från 27 november till den 20 december kl. 12:00-16:00.

Pris: Pris vuxen 250 kronor inklusive kaffe, barn 7-12 år 99 kronor och 0-7 år gratis.

Julbord på Hotell Charlottenberg


Äntligen dags för julbord på Hotell Charlottenberg. I år kommer vi att erbjuda tre olika tillfällen att avnjuta traditionellt julbord. Lördagen den 27 november kommer vi att duka upp ett julbord tillsamman med Fernandoz som bjuder upp till dans. Lördagen den 11 och söndagen den 12 december kommer det att serveras klassiskt julbord i vår restaurang. För mer information vänligen ring 0571-781400 eller maila reception@hotellcharlottenberg.se

Pris: 27 november julbord med dans 695:- 11 december 399:- 12 december 399:- Barn mellan 5år till 12år 115:-


Traditionell julmarknad i Mariebergsskogen 4-5 december

Välkommen till Mariebergsskogens traditionella julmarknad den 4-5 december 2021. Här lockar utställarna med värmländsk julmat och hantverk av hög kvalitet. Och det blir massor av härliga aktiviteter för barnen!

Pris: 40 kr över 18 år, gratis för barn.

Julmarknad på Skutboudden 20-21 november

Brunskogs hembygdsförening – som arrangerar hembygdsveckan Gammelvala på sommaren – bjuder in till sin traditionella julmarknad med allt som hör julen till.Copy link
Powered by Social Snap