Lottie Knutssons Värmland

Lottie Knutssons Värmland

3 minuters läsning

Foto:

Lottie Knutsson

Lottie Knutssons Värmland

Lottie Knutsson är reseexperten som vi ofta kan se i tv-rutan och som driver bloggen Lotties world. Hon har varit i resebranschen i 30 år och att upptäcka världen är en av hennes stora passioner. Här har vi samlat Lotties restips där du kan kombinera herrgårdsliv med kultur och fantastisk mat.

Kungskvarnen och Sliperiet i Borgvik

Vackra Borgvik erbjuder kultur, konst, fina restauranger och en magisk natur. Besök historiska Kungskvarnen och slå dig ner för en bit mat eller fika, vandra runt i naturen och upptäck orörd vildmark eller stanna till vid Sliperiet Konsthall & restaurang – en modern konsthall med en trendig restaurang som erbjuder en unik smakupplevelse som tillagas av kocken Niklas Pettersson.

Alfreds Nobel Björborn

Herrgården var Alfred Nobels sista svenska hem under åren 1894-1896 och det var också här som han utvecklade många av sina uppfinningar. Idag är Alfred Nobels Björkborn ett museum värt att besöka för dess dramatiska teaterguidningar för att ta del av Alfred Nobels liv och historia. 

Sliperiet

Foto: Lottie Knutson

Foto: Lottie Knutson

Kungskvarnen i Borgvik

Foto: Lottie Knutson

Bofors hotell

Ett elegant hotell beläget i Karlskoga där modernt möter historia. Hotellet ritades en gång i tiden av arkitekten Wilhelm van Eyck som inspirerades av Italiensk villastil, art déco och funkisstil. Idag är hotellet renoverat men arkitektens ursprungliga stil lever fortfarande kvar. Med unik arkitektur och dessutom fantastisk mat är Bofors hotell värt ett besök.

Värmlands museum

Värmlands museum är ett av Sveriges mest välbesökta museum och är beläget på Sandgrundsudden i Karlstad. Här kan du ta del av kulturhistoria, konst och fotoutställningar av hög internationell klass som kan ge dig nya upplevelser och insikter. Varje år tar museet in ett femtontal olika utställningar.

Ölme Prästgåd

Prästgården i Ölme är en herrgård med anor från 1700-talet. Gården är nyligen renoverad och har 8 trevliga rum för övernattning med personlig prägel. Förutom nyrenoverade rum, serveras mycket vällagad mat av lokalproducerade råvaror i den vackra matsalen. Kolla in fler av Värmlands herrgårdar att bo i eller besöka här

Kristinehamns mest välbesökta plats

En av världens största Picassoskulpturer finner du på Vålön.

Picassoskulpturen i Kristinehman

En av världens största Picassoskulpturen finns i Kristinehamn. Du hittar den ute på den lilla udden Vålön i Kristinehamns skärgård, intill ett mysigt café med utsikt över Vänern. Picassoskulpturen är 15 meter hög och tillhör serien ”Les dames de Mougins”. Skulpturen har gjort den lilla udden till Kristinehamns mest välbesökta plats. 

Dömle Herrgård Spa & Resort

På Dömle Spa & Relax i Deje finns allt du behöver för en trevlig herrgårdsvistelse. Herrgården erbjuder fina rum med utsikt över Smårissjön, en stor spaavdelning med jacuzzi både inne och utomhus och fantastisk mat tillagad av kocken Anders Sundberg. För den som gillar att röra på sig finns vacker natur att promenera i, en egen padelbana och närhet till flera av Värmlands bästa golfbanor. 

Copy link
Powered by Social Snap