Vi tipsar!

Värmlands matguide

3 minuters läsning

Matguiden

Mat engagerar, inspirerar och intresserar. Är den dessutom lokalt och hållbart producerad känns det gott både i magen och själen. Välkommen till matdestinationen Värmland och en resa genom hela smakpaletten.

Ulvsby Herrgård – herrgårdsmiddag efter säsong

Ulvsby herrgård, tidigare benämnt Länsmansgården. Ett av Värmlands bästa kök i herrgårdsmiljö och med en bra vinkällare. Här serveras herrgårdsmiddag efter säsong och med smaker hämtade från grannskapet vilket betyder från sjö, skog och land. Fullständiga rättigheter. Matsalen är öppnar klockan 18 och välkomnar förbokade gäster.

Häpnande utsikt och hemlagat på Big Hill Lodge

På vackra Storhöjden strax utanför Filipstad finner du Big Hill Lodge, ett gammalt utsiktstorn med fin historia som idag är ombyggt och har fått modern prägel. Utsiktstornet ägdes tidigare av Arne Stjärnlöf och 2018 tog sonen Calle Stjernlöf över efter sin pappas bortgång. I utsiktstornet kan du få en unik smakupplevelse med inspiration från skogens tillgångar, stanna till för en god lunch, en välkomponerad trerätters middag eller hembakat fika i den spännande miljön som bjuder på vackra vyer högt över naturen.

Här finns också mysiga stugor att hyra för dig som vill stanna längre och fina naturupplevelser som skapar minnen för livet.

Matbrukets paviljong på Värlands museum i Karstad

En tallrik med gratinerade grönsaker på Matbruket i Karlstad

En fulländad upplevelse på Matbruket

Vill du uppleva riktig fine dining ska du bege dig till Matbruket, en restaurang belägen i Värmlands museum mitt i Karlstads stadskärna alldeles intill Klarälven. Du sitter i en vacker matsal med modern inredning eller i en trevlig glaspaviljong där du blickar ut över den vackra och grönskande museiparken. Här blir du serverad mat lagad av Niklas Pettersson som är en riktig matkonstnär med en gedigen meritlista bakom sig. Maten är i toppklass och lagas med svenska råvaror och finess som följer säsong, en kombination av moderna och klassiska smaker. Här kan du äta lunch eller middag och testa på Matbrukets avsmakningsmeny som består av hela 10 rätter, du är garanterat nöjd och belåten när du lämnar efter ditt besök.

Julins Backyard Barbecue – Upplev autentisk Texas BBQ

På Julins Backyard Barbecue får du uppleva autentisk Texas BBQ. Maten käkar du i en miljö som får dig att känna det som att du befinner dig på en bakgård i amerikanska södern. Det luktar härligt rökt kött, du lyssnar på skön musik och i ljusslingornas sken njuter du av en fantastisk måltid. Det serveras brisket, ribs, pulled pork med mera tillsammans med traditionella tillbehör. Under sommarmånaderna öppnas dom stora portarna upp till uteserveringen så att du kan sitta ute, käka bbq och ta en drink från containerbaren. 

Kaffe från Löfbergs Kaffebar i Karlstad

Juhlins Backyard Barbecue ribs på en tallrik i Karlstad

Löfbergs – Värmlands kaffebar

Hos Löfbergs Rosteri kan du njuta av fantastiskt gott kaffe tillsammans med fika som de har bakat på plats. Självklart kan du också ta med som take-away och på hyllorna finns olika sorters färskrostade kaffe, tesorter och fina prylar att köpa med sig hem. Med ett stort fokus på kaffeupplevelsen blir du inspirerad till ny kunskap som ger många goda kaffestunder efter besöket. Dessutom erbjuds både kaffeprovningar och guidade turer i deras fabrik. 

Hennickehammars herrgård – Spännande och intressanta smakkombinationer

På Hennickehammars herrgård i Filipstad får du en välsmakande upplevelse med säsongsbetonade och dagsfärska råvaror av bästa kvalité. Menyn är föränderlig och präglas av mycket kreativitet och du lovas spännande och intressanta smakkombinationer som kompletteras med utvalda drycker från vinlistan.

Upptäck fler fantastiska matställen och caféer

Visa alla

Copy link
Powered by Social Snap