Älgen – den värmländska skogens konung

2 minuters läsning

Foto:

Tedeholm

Möt skogens konung i Värmland – Älgen

Det finns inget ståtligare djur i de värmländska skogarna än älgarna – särskilt de vita älgarna. Vill du uppleva älgen kan du möta den i det fria, på egen hand eller på älgsafari, eller så kan du komma dem riktigt nära hos Värmlands älgpark.

Klappa älgar hos Värmlands älgpark

I skogarna söder om Ekshärad finns Värmlands första och enda älgpark. Här får du garanterat se älgarna på nära håll. Följ med på en guidad visning och lär dig allt du behöver veta om älgar, och lite till. En unik upplevelse som du aldrig provat förut; ta en promenad i älgparkens inhägnad och få riktig närkontakt med älgarna. De blir gärna klappade.

Hos Värmlands älgpark kan du möta älgen på nära håll.

Visste du att älgar kan bli upp till 25 år gamla?

De vita älgarna

De vackra vita älgarna har funnits länge i Arvikatrakten och man tror att det finns mellan 50 och 100 stycken i Värmland. Mötet med en vit älg i sin naturliga miljö är en mäktig upplevelse och ett minne för livet, det är som att skåda ett majestätiskt sagodjur. Den vita färgen beror på leucism och inte albinism, vilket många tror. Leucism innebär att älgarna kan producera melanin men inte lagra det.

De vita älgarna är inte fridlysta, men skyddas av flera jaktlag och betraktas som en speciell och värdefull del av Värmlands natur.

Spana efter älg på älgsafari

Vill man möta älgen i skogen är det givetvis bara att ge sig av på egen hand, men för att öka dina chanser att få se en älg och lära dig mer om dem kan du också boka en älgsafari på flera platser i Värmland.

Möt de värmländska älgarna

Visa alla