Paddla genom Värmland

3 minuters läsning

Paddla genom Värmland

Paddla i Västra Värmland

Västra Värmland är ett välbesökt och uppskattat paddlingsområde och av många ansett som ett av Europas bästa. Här hittar du bland annat Glafsfjorden som är en del av den 80 km långa Vikingaleden mellan Säffle och Arvika, hela Dalsland-Nordmarkens sjöstystem med Dalslands kanal.

I Årjäng hittar du Nordmarkens Kanot Center. Med mer än 50 år i branschen och en unik kännedom om kanot- och vildmarksliv som de gärna delar med sig av. Nordmarkens Kanot och Fiskecenter har 50 aluminiumkanoter till förfogande och i Västra Värmland och Norra Dalsland i anslutning till Dalslands Kanal finns 100 godkända lägerplatser att tillgå. Vid sjön Västra Silen hittar du även kanot- och kajakuthyrning hos Årjäng Camping & Stugor Sommarvik och Alcatraz vid Gustavsfors.

I trakterna kring Arvika, som också är Sveriges innersta hamn, finns mängder av möjligheter till paddling. Glaskogen erbjuder kanotuthyrning och otroligt vackra vyer i Naturreservatet. Arvika Kanot & Turistcenter har turer i ett av Sveriges vattenrikaste område med närmare 800 km kanotleder. Vid centret kan du hyra fiskebåt, havskajak, cyklar och friluftsutrustning. Missa inte heller Guest House Eleven, Fredros Gård och Sandvikengården med mycket fina möjligheter till paddling i

Paddla i Karlstad-området

I Karlstad med omnejd finns många möjligheter att paddla i olika typer av vattendrag. Du kan testa stadspaddling med ledare eller hyra en kanot eller kajak hos t.ex. Backwater Outdoor, Karlstads Paddlarklubb och Vänerkajak. Väljer du Vänern som utgångspunkt finns flera bekvämligheter längs med Vänerns strand som Duse Udde Camping, Gästhamnen och campingen på Ekenäs, Karlstad Swecamp Bomstadbaden och Kristinehamns Herrgårdscamping.

Befinner du dig nära Grums eller Borgvik kan vi tipsa om Borgvikshamnen med fin utsikt över norra Vänerskärgården. Hyr en kajak eller en kanot och upptäck destinationerna från vattnet för att sedan stanna till för ett besök vid Sliperiet och Kungskvarnen.

Paddla i norra Värmland

I norra Värmland finner du massor utav fina vatten för en perfekt dag utei naturen med kajak eller kanot. På kan du paddla kanot i Röjdån i Torsby som tar dig genom en bördig dalgång med fina vyer till sjön Kläggen.

Du kan också bege dig till Sun Dance Ranch, Rådastrands Camping eller på Värmlandsgården i Hagfors för att hyra kanot. Värmlandsgåden är ett kanotcenter med många möjligheter till olika turer. Flera av anläggningarna har också andra aktiviteter för en aktiv semester.

Tips på sju fantastiska platser att uppleva på vattnet


DANO – Dalsland Nordmarken. DANO är smeknamnet på det enorma sjösystemet i västra Värmland och Dalsland som gjort sig vida känt bland kanotister. Upptäck alla småsjöar, kanaler och innanhavet Vänern.
Glaskogen –  Naturreservat med fantastiskt sjösystem och orörd vildmark. Här finns dessutom Sveriges innersta hamn med förbindelse till världshaven.
Kristinehamns skärgård – Njut av sandstränder, badklippor och vackra lättillgängliga öar. Här hittar du även Picassos största betongskulptur.
Borgvik – Paddla rakt in bland Värmlands bäst bevarade kulturmiljöer i ett sjösystem som bjuder på många härliga strandhugg och lägerplatser.
Rottnan – Upplev den värmländska Finnskogen från vattnet. Älven Rottnan ringlar sig genom tallhedar och granskog.
Lurö – Europas största insjöskärgård bjuder på unik och varierad paddling med havskänsla.
Karlstad – Paddla och upptäck naturen mitt i centrala Karlstadkriv din text här!

Aktiviteter

Visa alla