Roadtrips i Värmland

Roadtrip - Längdskidsäventyr

2 minuters läsning

Foto:

Roger Borgerlid

Roadtrip – Längdskidsäventyr

På denna roadtrip får du chansen att uppleva Värmlands fängslande vinterland. Ge dig ut på ett äventyr som tar dig från Bränas förstklassiga skidanläggning till Långberget. Här glider du fram på välskötta och behagliga längdskidspår i vackert vinterlandskap.

Upplev otrolig skidåkning och natur i Branäs

Branäs Gondol med skidbacke

Besök den prisbelönta skidorten Bränas och njut av fantastisk skidåkning i backar för alla åldrar med olika svårighetsnivåer. Här finns över 30 varierande pister så du hittar garanterat en backe som faller dig i smaken. Efter en dags skidåkning välkomnas du in i modernt utrustade och bekväma stugor.

Högsta topp – 415 m

Längsta backe – 2,5 km

Antal pister – 30 st


Ge dig ut i vinterlandskapet på Långberget

Personer som åker skidor i ett vinterlandskap

Foto: Roger Borgerlid

En man och en kvinna i vandringskläder går längs en skogsstig i en höstig skog.

Foto: Roger Borgerlig

Tre personer står och grillar

Foto: Roger Borgerlid

Efter en dag eller några dagar i Branäs (tar ca 30 min med bil) kan du bege dig vidare till Långberget. Knäpp på längdskidorna och ge dig ut i dom vita Värmländska skogarna och upplev Kombibanans behagliga längdskidspår. I detta spår är skidåkare, hundar och pulkor välkomna att njuta av spåret. Passa även på att packa ryggsäcken med en matsäck och stanna till vid den Stora stenen där du hittar en mysig grillplats.

Längd – 4,2 km


Varva ner och övernatta på Långbergets Sporthotell

Efter en lång dag i skidspåret är Långbergets Sporthotell det perfekta stället att koppla av och spendera natten på för att ladda upp batterierna inför nästa dags aktiviteter. Här kan du också äta på hotellets resturang och unna dig avslappning i bastun efter en lång dag i skidspåren. Njut sedan av den över tio mils hisnande utsikten över vinterlandet morgonen därpå när du gör dig redo för dagens äventyr.

Snöigt träd som lys upp av kvällssolen

Personer som åker skidor i ett vinterlandskap

Foto: Roger Borgerlid
Copy link
Powered by Social Snap