Opplevelser i Värmland

Unike bosteder i Värmland

4 minuters läsning

Unike bosteder i Värmland

I Värmland finnes mange muligheter for å kombinere byliv, trening og naturopplevelser med den overnattingen som passer deg best – på hotell midt i byen, på campingplass ved sjø og skog eller i herskapelig herregårdsluksus. Her er et utvalg av Värmlands beste steder å overnatte.

Naturbyn – bo i villmarken

Utenfor Säffle ligger det et overnattingssted helt utenom det vanlige. Her kan du sove blant tretoppene i unike tretopphus eller gynges i søvn i den populære hytteflåten på sjøen Eldan. Lag mat på åpen ild, slapp av i den vedfyrte stampen eller ta deg en kajakktur i den lille innsjøen. I Naturbyn kan du virkelig sjekke ut og finne roen. Her er det ingen Wifi eller strøm! 

Mattila Stugor

I hjertet av Finnskogen ligger Mattila med overnatting i både nye og gamle tømmerhytter, samt mer spesielle overnattingssteder i jordkoje eller gamme. Mattila startet sin historie på 1600-tallet, og har tatt vare på mange av de gamle skikkene, for eksempel røyking. Her kan du for eksempel bli med på en Rökstugekveld.

Värmlandsgården

Värmlandsgården ligger midt i hjertet av det naturskjønne og kulturrike Värmland, mellom to innsjøer. Her kan du bo i et glampingtelt på vannet! Villmarkssenteret driver både camping, hytteutleie og arrangerer en rekke aktiviteter for besøkende året rundt, som skøyteturer, trugetur, fisking, SUP, MTB og geocaching.

Skriv in en kort beskrivning här!

Happie Camp

Sjekk ut de flotte canvasteltene hos Happie Camp, og bo behagelig tett på naturen! Lokasjonene til hvert telt er nøye utvalgt og møblementet plukket ut for et behagelig opphold ute. Nyt en god bok under trærne, gå en rolig tur i skogen, ta en padletur på stille vann eller bare lytt til stillheten i naturen. Happie Camp er stedet for den gode følelsen i samspill med naturen.

Värmland Camper

Lei en superkul campingvogn og bo behagelig på veien! Vognen er utstyrt med alt som trengs for et bekvemt campingliv – fullutrustet utekjøkken, håndklær, hygieneartikler, toalett, sengetøy, senger, hengekøyer, soldusj og drikkevann. Värmland Camper har også utviklet en egen guide til bortgjemte plasser og fine stoppesteder i regionen, som du finner på nettsidene deres. Vognen kan huse totalt fem personer og er også utrustet med et taktelt og et fortelt.

Vildmark i Värmland

Ta med deg familien eller vennegjengen på en riktig ekspedisjon på Klärelven med egenbygget tømmerflåte! Med litt hjelp til sikring av tauverk og knuter er dere snart på vei nedover Sveriges lengste elv. La elva føre dere gjennom landlige og grønne omgivelser en stund, før dere velger dere ut nattens overnattingsplass langs elvebredden. Alt utstyr, både telt og soveposer, kan leies av Vildmark i Värmland.

Dömle Herrgård

Värmland har mange historiske herregårder hvor du kan bo i eksklusive omgivelser og spise fantastisk mat. Dömle Herrgård, med en 600 år lang historie, er et luksuriøst hotell og spa med egen park, innsjø, naturstier og en 18-hulls golfbane bare 100 meter unna. Slapp av i utendørs boblebad ved sjøen, delta på en av hotellets treningsaktiviteter, eller ta en sykkeltur ved Klarälvsbanan.

Hennickehammars Herrgård 

Herregården Hennickehammar fra 1700-tallet sjarmerer besøkende med en historisk atmosfære, deilig mat og landlige omgivelser med skog, fosser og ett lite vann ved enden av hagen. På solskinnsdager kan du nyte frokosten på terrassen, ta en dukkert fra badebryggen eller ro en tur ut på vannet. Om vinteren kan du nyte det eventyrlige vinterlandskapet i langrennssporene ved Kalhyttan, sette deg til rette med en bok i de hyggelige stuene eller slappe av i spaavdelingen, som er åpent året rundt.

Sunne Camping och Sommarland

Firestjernes Sunne Camping och Sommarland ligger i det vakre landskapet ved Frykensjøen, som inspirerte Astrid Lindgren til å skrive Brødrene Løvehjerte. Familieparadiset i Sunne tilbyr både badeplass, bilbane, bowlinghall og lekepark, og rett ved siden av venter underholdning for store og små i Sunne Sommarland. Overnatt i hytte, campingvogn eller telt, og kjøp mat i nærbutikken eller på en av de to restaurantene i nærheten.

Selma Spa, Sunne

Selma Spa er stedet hvor kropp og sjel styrkes av vakker natur, personlig trening, avslapping og fantastisk mat. Løpestier og terrengsykkelløyper er godt merket i skogen rett utenfor, og inne finnes både yogarom, coretrening, og vanntrening. Stedets trenere kan tilby personlige tester som kan kartlegge nivået ditt, og skreddersy opplegg for å hjelpe deg til å nå målene dine raskere. Når du har gjennomført treningen kan du belønne deg selv med lokale delikatesser i hotellets White Guide-restaurant med utsikt over Frykensjøen.

Campingplasser med glampingmuligheter

Flere campingplasser i Värmland har hoppet på trenden med glamping, og tilbyr luksuriøse telt i grønne omgivelser. Den femstjerners campingplassen, Sommarvik i Årjäng, har både lekre hytter og komfortable glampingtelt med egen badestrand, infinity pool og masse aktiviteter for de minste. Sjekk også ut de spesielle safariteltene på Alevi Camping som ligger vakkert til langs Sveriges lengste elv, Klarälven. På Rådastrands Camping kan du huse familien i et luksuriøst tunneltelt eller i et safaritelt med veranda og utsikt til innsjøen.

Kort vei til alt på Karlstads hoteller

I Karlstad er det lett å finne et komfortabelt hotell, hvor du kan kombinere kultur, shopping og caféliv med naturopplevelser. En av byens beste alternativer er historiske Elite Stadshotellet, som ligger rett ved Klarälven og regnes for å være ett av Sveriges vakreste. Også Scandic Klarälven ligger ved elven, mens Clarionhotellene, Plaza og Drott har sentralstasjonen som nabo. Felles for dem alle er gåavstand til alt fra byliv til båtbusser. Prøv også en kajakktur på Klarälven, sykling langs elven og en vandretur i naturparken Mariebergskogen.

Copy link
Powered by Social Snap