Opplevelser i Värmland

Värmlands beste badeplasser

4 minuters läsning

Värmlands beste badeplasser

Landskapet som grenser til Norge i sørøst er kjent for sine store skoger og glitrende innsjøer. Dette er Värmland, som huser både Vänern, en av Europas største innsjøer, og Klarälven, Sveriges lengste elv. Naturopplevelsene er aldri langt unna, ei heller en badeplass.

Fryken

Frykenbaden

Det sies at Astrid Lindgren på en togreise mellom tettstedene Torsby og Sunne ble så bergtatt av utsikten over Fryken, at hun ble inspirert til å skrive om et land langt borte. Resultatet ble senere til boka om Brødrene Løvehjerte. Fryken eller Frykensjöarna er tre innsjøer skilt av to sund; Nedre Fryken, Mellan-Fryken og Övre Fryken.

Frykenbadens camping ligger naturlig til på østkysten av Fryken. Overnatt på campingen eller i en hytte, og nyt dagene på badeplassen. For de store finnes det både motorcross, go-cart og 18-hulls golfbane i nærheten, og for de små både lekeplass og lekerom. Eller hva med å nyte utsikten og utforske området fra sykkelsetet, kano eller båt. 

Sunne Sommarland

Er du adrenalinjunkie, eller foretrekker du å ligge i ro og kjenne sola varme? På Sunne Sommarland er det hele 600 solsenger, og mange utendørs attraksjoner. De modigste kan kjenne det kile i magen i vannsklia Fritt fall, og hele familien kan kjøre sammen på en stor badering ned Mammuten. Det finnes også plaskebasseng for de minste, og oppvarmede basseng for de svømmeglade. Flyt rolig nedover på en badering, eller få det til å kile i magen i en av de mange skliene.

Torsby

Torsbybadet

Badeferie betyr ikke bare late dager på stranda. I tettstedet Torsby ligger Torsbybadet, hvor små og store kan kjenne på adrenalinet i den 60 meter lange vannsklia, eller slappe av i boblebadet eller badstua. For den treningsglade er det både vanngymnastikk, treningsbaner og eget treningssenter i andre etasje, mens det for de aller minste nok er mer aktuelt med babysvømming og plaskebasseng. Badet har også en egen trivselsdel med virvelgrotte og bobleeffekter. 

Karlstad 

Sundstabadet

 I Karlstad ligger Sundstabadet, et herlig badeland med tre avdelinger: trene, leke og nyte. I lekeavdelingen finnes det spennende grotter og utendørsbasseng for de nysgjerrige, to store vannsklier, klatrevegg og stupetårn for de modige, og kafé for de sultne. I treningsdelen er det tre bassenger og et treningssenter. I tillegg til mange baner og god plass, tilbys forskjellige kurs og aktiviteter, for eksempel Aquabike, svømmeskoler og morgensvømming med rolig musikk og levende lys. Du kan også booke «Runnerz», der du løper inne i en stor gjennomsiktig plastkule som flyter på vannet! Her er det med andre ord noe for enhver.

Det er også rom for å slappe av. I velværeavdelingen finnes det «aufgussbadstue», en badstue der eteriske oljer helles på stenene. Nyt de avslappende og forfriskende duftene av sitrus og lavendel. Det finnes også både ved- og dampbadstue. For den strandglade er et besøk i Solarummet perfekt. Kjenn varmende sollys og lyden av bølgeskvulp, innendørs, hele året. For en ekstra spesiell opplevelse, book en time på den oppvarmede marmorstenen i Hamamrommet. 

Skutberget 

Sommer i Sverige er for mange ensbetydende med solfylte ettermiddager på varme svaberg. På Skutberget får du nettopp det. Syv korte kilometer vest for Karlstad sentrum ligger den store badeplassen med klipper, gressletter og sandstrender. Badeplassen har garderober, toaletter, kiosk og restaurant. Grillplassen er perfekt for en piknik, og rampen ned til vannet gjør stedet godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Bomstad 

Noen kaller Bomstad for Värmlands Riviera. Ni kilometer fra Karlstad ligger den 400 meter lange sandstranden. Ligg på stranda og sol deg, ta deg en svømmetur i Vänern, eller lek og spill volleyball eller badminton på land. Stranda er kjent for å være både vakker og barnevennlig — med andre ord et sikkert valg på en deilig sommerdag. 

Vänern 

Sandstrand, stupetårn og volleyballbane — trenger man noe mer for en vellykket dag ved vannet? I Grums kommune, ved Sveriges største innsjø, Vänern, finner du Hasseldalen badeplass. Om sommeren tilbys det pølse i brød og is i kiosken til glede for badegjestene.

Duse Udde 
Ved Vänern ligger også Duse Udde, en idyllisk og langgrunn sandstrand omgitt av vakre klipper. Her får du de klassiske vestsvenske svabergene, naturlig tilrettelagt for å nyte timevis i solen. Svabergene ligger rett nedenfor områdets restaurant, dersom du skulle bli sulten. Duse Udde camping byr også på morsomme aktiviteter dersom du trenger en pause fra strandlivet. Duse Udde ligger ca 6 km sør for Säffle kommune. 

Arvika 

Ingestrand badeplass 
Ved sjøen Glafsfjorden, fire kilometer sør for Arvika, ligger badeplassen Ingestrand. Med sandstrand og store gressletter med flekker av skygge, er Ingestrand både vakker og familievennlig. På området finnes både toaletter, garderobe og minigolf, samt lekeplass for barna. I nærheten ligger også Ingestrands camping og Arvika kanot- og turistcenter. Test ut den spennende høydeløypen “Höghöjdsbanan”, som byr på noe for store og små. 

Skagern 

Gottbol ved Skagern 
40 kilometer sør for Kristinehamn finnes 400 meter med finkornet sandstrand. Det svenske reisemagasinet “Allt om resor” inkluderte innsjøen Skagern på sin liste over Sveriges beste innsjøer å bade i. Gottbol er en av de mest populære badeplassene ved innsjøen. Den sørvendte og populære badeplassen har lekeplass og badebrygge for barna, do, kiosk og egen grillplass. 

Copy link
Powered by Social Snap