Vandra i Torsby

Foto:

Per Eriksson

Vandra

Promenera över stock och sten, längst spångar och på slingriga grusvägar. I vårt område finns varierande miljöer och något för alla. Välj om du vill ge dig ut på en riktigt lång tur, eller om du tar en vandring tätortsnära.

Ritamäki vid 7-torpsleden

7-torpsleden

7-torpsleden 7,9 km
Vandring mellan 7 torp på Finnskogen i Lekvattnet. Vandringen startar från parkeringen vid sjön Lomsen nedanför Ritamäki och två av torpen befinner sig på den norska sidan av gränsen. En lätt vandring genom trollsk finnskog och möjlighet att bekanta sig med hur det var att leva som skogsfinne. Flera av torpen är välbevarade och några står öppna föra att kunna kika in i.

Fikarast vid en bäck längs Nordvärmlandsleden.

STF vandrarhem Ransbysätern ligger efter Nordvärmalndsleden.

Nordvärmlandsleden 54 km
Nordvärmlandsleden är ca 54 km och går genom omväxlande och kuperad terräng. En vandringsled med många storslagna utsikter som t.ex från Branäsberget, Långberget och Granberget. Leden går från Höljes i norr till Ransby i söder med anslutning till Branäsberget. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor. Här finns också Ransbysätern som är ett STF vandrarhem där du kan övernatta.

Uppfriskande dopp efter vandringen!

Hängbron tar dig över över Fämtån.

Leden går genom fin skog.

Fämtleden
En fin och omväxlande vandringsled på bergskammen med fina naturupplevelser, bland annat Fämtfallet och en ca 60 meter djup kanjon. Här finns också industrihistoriska fornlämningar. En hängbro tar dig över Fämtån ca 3,5 km uppströms där sjön Tällåedan har bildats.