Vandra i Torsby

Upptäck norra Värmlands milsvida skogar

Foto:

Per Eriksson

Vandra i Torsby

Promenera över stock och sten, längs spänger och på slingriga grusvägar. I vårt område finns varierande miljöer och något för alla. Välj om du vill ge dig ut på en riktigt lång tur, eller om du tar en vandring tätortsnära.

Ritamäki vid 7-torpsleden

7-torpsleden

7-torpsleden 7,9 km
Vandring mellan 7-torp på Finnskogen i Lekvattnet. Vandringen startar från parkeringen vid sjön Lomsen nedanför Ritamäki och två av torpen befinner sig på den norska sidan av gränsen. En lätt vandring genom trollsk finnskog och möjlighet att bekanta sig med hur det var att leva som skogsfinne. Flera av torpen är välbevarade och några står öppna för att kunna kika in i. En trolsk natur och härlig vandring.

Fämtleden 8,5 km
En fin och omväxlande vandringsled på bergskammen med fina naturupplevelser i Ambjörby. Här finns bland annat Fämtfallet och en ca 60 meter djup kanjon. En hängbro tar dig över Fämtån ca 3,5 km uppströms och naturen bjuder på häftiga skiftningar. Passa på att ta ett dopp vid Fämtfallet efter vandringen!

Fikarast vid en bäck längs Nordvärmlandsleden.

STF vandrarhem Ransbysätern ligger efter Nordvärmalndsleden.

Nordvärmlandsleden 54 km
Nordvärmlandsleden är ca 54 km och går genom omväxlande och kuperad terräng. En vandringsled med många storslagna utsikter som Långberget och Granberget. Leden går från Ransby i söder med anslutning från Branäsberget, förbi Ransbysätern och Långberget. För att sedan fortsätta norr ut mot Värmlands högsta topp, Granberget. Längs leden finns rastplatser med vindskydd och övernattningsstugor, bland annat på Ransbysätern. Långberget Sporthotell erbjuder stugor och hotellrum.

Hovfjället
Hovfjällets naturreservat har vandringsleder mellan 3,7 km – 12 km. Läs gärna mer om naturreservatet på Länstyrelsen Värmlands webbplats. Hovfjället är Sveriges sydligaste fjäll och känslan av vildmark och urskog är ständigt närvarande. Torprundan, Råkullsrundan och Hovfjällsrundan är certifierade Värmlandsleder.

Siristigen, 10 km
En tätortsnära kultur- och naturled från herrgårdsparken i centrala Torsby till Utterbyn och Sahlströmsgården. Leden följer Frykens strand med småbåtshamnen, via badplatsen vid Kollsberg och upp till hembygdsgården. Leden går vidare förbi ridhuset och Stensgårds stora lantbruk och förbi Sirsjöns badplats, passa på att ta ett dopp! På sista etappen passerar du Bovilgården innan du kommer fram till stigens slut vid Sahlströmsgården.

Upptäck fler vandringsaktiviteter

Visa alla