Vandringspaket i Arvika

4 minuters läsning

Vandringspaket

Upplev naturen tillsammans med familjen eller vänner och bo gott på något av Arvikas mysiga boenden. Unna dig några avkopplande dagar för kropp och själ med korta eller långa vandringar i varierande natur och en god natts sömn på önskat boende.

Guesthouse Eleven

Bo bekvämt i ombonade rum nära naturen.

Guesthouse Eleven

Starta härliga vandringar direkt från hotellet eller upptäck varierande vandringsleder i närliggande Glaskogens Naturreservat – en vandringsdestination med ca 300 km vandringsleder. Efter en dags vandring bor du gott och njuter av vällagad mat på Guesthouse Eleven. Lite extra lyx efter dagens vandring är en stunds avkoppling i bastun som ingår. Badtunnan kan bokas extra.

I paketet ingår:
-2x natt i dubbelrum
-2x frukost
-1x lunchpaket inkl. drycker
-1x inomhusbastu
-Glaskogen vandringskarta

Ingestrands Camping

Koppla av i en av campingens mysiga stugor.

Ingestrands Camping

På den stadsnära familjecampingen bor du i mysiga stugor och du väljer själv vilken standard du önskar på ditt boende. En komfortablare stuga med eget badrum och kök eller en enklare stuga – vad du än väljer så bor du rogivande nära vattnet. Härifrån kan du upptäcka några av de fina vandringsturer i kommunen: Ta en tur upp till Storkasberget alldeles intill campingen – en liten vandring på 3 km upp till utsiktsplatsen där du njuter av en härlig utsikt över Arvika med omnejd. Eller upptäck lederna vid östra sidan om Racken, Hertigparets vandringsled, Gunnarskogslederna eller leden längs med Öjenäsbäcken. Vandringstips finns att få vid campingen eller här.
Väl tillbaka på campingen efter dagens etapp ger ett värmande bastubad – och för den lite tuffare kanske ett dopp i sjön – god återhämtning.

I paketet ingår:
-stughyra (liten timmerstuga nr 29-37 eller uppgradering enlig önskemål)
-bastubad i relaxavdelningen
-Arvika Friluftskarta och vandringsfoldern

Kombinera ditt eget vandringspaket

Nedan tipsar vi om arrangörer som erbjuder bra boende och vandringsupplevelser där hållbarhet står i fokus. Det är inga färdiga paket utan du har alla möjligheter att sätta ihop din egen vistelse och upplevelse.
Vi på Visit Arvika hjälper dig gärna vid frågor.

Glaskogens Naturreservat

Massor med härliga vandringsleder finns att upptäcka!

Glaskogens Naturreservat

Glaskogens Naturreservat är ett eldorado för naturälskare och ett självklart val för dig som vill vandra. Naturreservatet är med en yta på 28 000 hektar det största i Värmland och har 30 mil väl markerade vandringsleder. Utmed lederna finns ett stort antal iordningställda vindskydd och eldstäder samt några övernattningsstugor. Oavsett om du vill gå en kortare tur eller flera dagar så kommer du att få en rogivande upplevelse i underbar natur.
Välj själv om du vill bo i eget tält i området, på den unika vildmarkscampingen, på någon av de enkla ställplatserna i området eller i Glaskogens stugor.
När du besöker Glaskogen behöver du köpa ett Glaskogskort. Kortet ger dig fri tillgång till vindskydd, övernattningsstugor, eldstäder med ved, toaletter, med mera i naturreservatet.

Kontakta Glaskogen för bokning av övernattning och/eller Glaskogskortet.

Fredros Gård

Mysiga stugor mitt i vildmarken!

Fredros Gård

I norra delen av Arvika kommun är du mitt i naturen med riktigt vildmarkskänsla! Här njuter du av en stunds avkoppling med endast vatten och skog som grannar. Du bor avskilt direkt vid sjön Treen i fina och fullt utrustade timmerstugor eller i enklare stugor på Treens camping. Intill campingen ligger en discgolfbana. Du kan också upptäcka fina vandringsleder som till exempel Norra Gunnarskogsleden som är en av våra kvalificerade Värmlandsleder och den nya Bruksleden som knyter ihop Finnvägen i Gunnarskog med Gruvrundan i Gräsmark.

Kontakta Fredros Gård för bokning av övernattning.

Avkopplande äventyr!

Outside Adventure erbjuder skräddarsydda naturnära upplevelser!

Outside Adventure

Outside Adventure arrangerar många typer av äventyrsaktiviteter året om och satsar på miljövänlig och hållbar ekoturism. Boka en guidad vandring eller löptur med övernattning i tält. Turen anpassas efter dina önskemål och du kan välja på allt från en lugnare familjetur till en utmanande vandring för den riktigt strapats- och äventyrslystna. Vill du bo bekvämare kan du förstås kombinera din guidade vandringstur med en vistelse på hotell eller i stuga.

Bo gott i Arvika

Hotell, stuga, camping – välj det boende som passar dig bäst.

Boende i Arvika

Kombinera ett för dig passande boende med turer planerade på egen hand eller en guidad tur.

Kontakt

Vi önskar dig en trevlig vandringsupplevelse och hjälper dig gärna med frågor och tips:
Arvika Turistbyrå, Storgatan 22, tel 0570-817 90, turist@arvika.se