Biking Värmland

Kvalitetssäkrade cykelleder

Total längd

km

Antal leder

9 st

Nivå

Lätt-avancerad

Underlag

varierat

Biking Värmland

Värmlands Biking leder är kvalitetssäkrade cykelleder som går genom varierad natur och terräng som passar både den tekniske cyklisten, konditionsfreaket och motionsåkaren.

En Biking Värmland led är en kvalitetssäkrad cykelled för att du som cyklar ska få en hållbar och säker upplevelse längs vägen. Lederna uppfyller en rad kvalitetskriterier, som att det finns avtal med markägare, tydlig enhetlig markering och svårighetsgradering, kontinuerlig skötsel, hänsyn tagen till natur- och kulturmiljö samt information på svenska och engelska. Lederna går till stora delar över privata marker som markägaren frivilligt upplåtit. Välj vilken svårighetsgrad och led som passar dig bäst.

Cykla MTB i kulturhistoriska Filipstad

I Persberg i Filipstad hittar du tre olika cykelleder som är kvalitetssäkrade. Rävviksturen på 5.7 km och Gruvturen på 7.2 km är två turer som är graderade i blått (lätta att cykla). Medan Hackatallturen på 7.7 km är graderad som röd (medelsvår). Starten för alla tre alternativ sker vid den nordvästra parkeringen till Högbergsfältets naturreservat.

För den som vill cykla en mycket lätt tur finns möjligheten att besöka Kalhyttan Sport- & Fritidsarena. Här finns Kalhytterundan på 2 km, den är graderad som grön led (mycket lätt att cykla) och sträcker sig runt själva arenan. I området finns dessutom möjlighet att utöva flera andra aktiviteter.

Välj vilken cykelled som passar dig

Längst ned på sidan kan du ta del av alla Biking Värmland leder. Du kan också utforska lederna genom våra digitala kartor.

Cykla MTB i Arvika

I Ingestrandsskogen ca 3 km söder om Arvika finns ett 5 km långt system av kvalitetssäkrade Biking Värmlandleder lämpliga för MTB-cykling. Startpunkten är nära stora parkeringen vid Ingestrands badplats och här finns informationsskyltar och sittplatser för återhämtning. Ingestrandsbanan är en maskinbyggd blå bana på ca 1 km med doseringar och hopp. Banan är lämplig för barn från 5 år, men också för mer erfarna cyklister. Övriga 4 km stigar i området är röda och har flera längre sektioner av teknisk karaktär för den som vill ha mer utmaning. I området finns också fina boendemöjligheter på Ingestrand Camping och sommartid  badplats, minigolfpark café och kanotuthyrning.

Storslagen utsikt längs Högerudsleden

Högerudsleden startar vid Sydstugan mellan Prästhög och Högerud och är en 4,5 km blåmärkt MTB-led i vacker natur med luftig skog nära The Sheep Inn B&B. Vid en av de högsta punkterna är belöningen en storslagen utsikt över Glafsfjorden. Leden är enkel teknisk sett, men innehåller några branta backar som är pulshöjande för de vuxna och en stor utmaning för de yngre.

Södra Gunnarskogsleden med tuffa stigningar

Södra Gunnarskogsleden är en nästan 23 km lång röd led som är en kombinerad vandrings- och MTB-led. Leden går förbi flera skogssjöar och höjder med fin utsikt och du cyklar på ett varierande underlag av stig, grus och traktorväg. Längs vägen finns tuffa stigningar och steniga utförsbackar som blandas med härlig flowing singletrack. En led som bjuder på utmaningar för den erfarne och utveckling för nybörjaren.

Tekniska stigar i Jössefors

Koppsängsleden (6 km, röd) och Motionären (3km grön). Lederna har start och mål vid idrottsplatsen, Tiger arena, i Jössefors. Motionären, 3km grön, följer motionsspåret. Koppängsleden slingrar sig runt på tekniska, smala stigar där man möter fin utsikt och närkontakt med Glafsfjorden.

Cykla MTB i Torsby

I Torsby finns leder för både den tekniske cyklisten, konditionsfreaket och motionsåkaren med fem gröna leder på mellan 12 och 49 km som går längs grusvägar/skogsbilvägar, bland annat Bosebergsrundan och Vassjörundan. Vill du ha lite mer utmaning finns fyra blå leder mellan 3 och 10 km långa som går på stigar runt Valberget och norrut, utmana dig själv eller dina vänner och uppleva vacker natur, kultur och tradition runt om i Torsby. Vid Torsby Skidtunnel och Sportcenter hittar du Valbergsrundan, Rävrundan, Björnåsrundan, Hökåsrundan samt den nya bikeparken med två pumptrack och en flowtrail.

Svårighetsnivåer – Hitta rätt led för dig

GRÖN – MYCKET LÄTT
Led utan större svårigheter på mestadels grusvägar, traktorväger eller släta ofta breda stigar.
BLÅ – LÄTT
Som grön men med stora inslag av lättcyklade stigar. Något mer teknisk och brantare.
RÖD – MEDELSVÅR
Innehåller stora inslag av tekniska partier, kan ha mycket rötter och sten, och har brantare backar än blå led.
SVART – AVANCERAD
Mycket tekniska passager, brant uppför och utför, större rötter och stenar, hopp och oväntade hinder.Skriv din text här!

Utforska alla 16 sträckor på Biking Värmland

Copy link
Powered by Social Snap