Fartfyllda aktiviteter i Karlstad

2 minuters läsning

Fartfyllda aktiviteter i Karlstad

Letar du efter lite äventyr och action i vardagen? Eller vill du höja pulsen lite? Varför inte prova några av dessa fartfyllda aktiviteter!

Utmana dina kompisar!

Högt & Lågt

Vacker beläget på Skutberget i ett lummigt skogsområde ligger klätterparken som garanterar lite eller mycket kittel i magen. Där hittar du olika höghöjdsbanor med skiftande svårighetsgrader som består av både ziplines och olika hinder beroende på vilken bana du väljer. Både barn och vuxna kan ha roligt tillsammans här eftersom banorna är indelade i olika svårighetsgrader med hjälp av färgkoder. Graderingen börjar med orange som är den enklaste banan. Sedan följer grön, mörkgrön, blå samt röd som är den svåraste banan. Läs mer om Högt & Lågt här.

Padel 

Enligt Wikipedia är padeltennisens ursprung oklart men 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller idag. Nu kan du spela denna relativt nya sport även i Karlstad.

Exempelvis finns Svea Padel med sina 4 singelbanor och 9 dubbelbanor. Banorna finns inomhus med en imponerande takhöjd på cirka 12 meter. Här kan du gå kurser för att lära dig spela och inne på anläggningen finns också en shop, konferensrum, barnrum, lounge och omklädningsrum med dusch och bastu. Så ladda upp med bollar och ta med dina kompisar! Läs mer om Svea padel här. 

Panikfabriken

Panikfabriken har två spännande aktiviteter som garanterat får adrenalinet att flöda. På Trossnäs kan du spela paintball i det gamla regementssjukhuset. På två våningar finns 17 rum med långa korridorer och gott om utrymmen att gömma sig på eller spana efter fienden. Banan är under tak och passar även bra för spel under vinterhalvåret. Och på området Alster ligger Panikfabrikens Lasergame. Precis som med paintball är detta en lagaktivitet och du skjuter med laserstrålar som är ofarliga för ögon och hud. Banan är 400 m2 och här får även barn över 8 år vara med. Ett laserkalas kanske kan vara något till nästa födelsedag? Läs mer om paintball i Karlstad här.