En guide till

Fyra tips på fantastiska matupplevelser

3 minuters läsning

Fyra tips på fantastiska matupplevelser

Vill du upptäcka nya kulinariska favoriter? Kom till Värmland! Du behöver inte resa långt för en dagstur eller en längre vistelse. Här tipsar vi om fyra fantastiska platser där du kan ta del av härliga smaker och sevärdheter på ett tryggt sätt.

En smakresa genom Värmland

Följ med på en smakresa genom några av Värmlands restaurangpärlor, här finns något för alla smaker och sinnen. Längs vägen kan du passa på att uppleva lite kultur och historia eller varför inte kombinera ditt restaurangbesök med en härlig övernattning på en lyxig herrgård?

Konstutställningar och matkonst på Sliperiet

Sliperiet är en gammal träsliperi & massafabrik i Borgvik som numer är en konsthall med restaurang. Oscar Magnusson startade konsthallen Sliperiet 2009 och det är idag en av Värmlands största privatägda konsthall. Besöker du Sliperiet får du en unik upplevelse då de varje år visar nya konstutställningar av erkända konstnärer och nyupptäckta kreatörer. Förutom den spännande och moderna konsten kan du även få en fantastisk matupplevelse när du är där i Sliperiets restaurang. Slå dig ned och blicka ut över konstverken i konsthallen när du intar en god middag som är lagad från grunden. När du ändå befinner dig i Borgvik kan du passa på att besöka Kungskvarnen, ett mysigt hotell beläget i historisk miljö omgiven av grönskande natur.

Foto: Ölme Prästgård

Njut av mat och avkoppling på Dömle Herrgård Spa & Resort

På Dömle Herrgård Spa & resort kan du njuta av en vällagad middag eller lunch i anrik herrgårdsmiljö. Maten lagas av kocken Anders Sundberg som skapar magi med fina råvaror som anpassas efter säsong. Ibland är även kocken Norbert Lang på besök för att skapa en minnesvärd smakupplevelse av vårens eller höstens primörer. Efter din middag kan du sova kvar i något av herrgårdens vackra rum eller koppla av i spaavdelningen som gör din vistelse komplett.

Häpnande utsikt och hemlagat på Big Hill Lodge

På vackra Storhöjden strax utanför Filipstad finner du Big Hill Lodge, ett gammalt utsiktstorn med fin historia som idag är ombyggt och har fått en modern prägel. Utsiktstornet ägdes tidigare av Arne Stjärnlöf och 2018 tog sonen Calle Stjernlöf över efter sin pappas bortgång. I utsiktstornet kan du få en unik smakupplevelse med inspiration från skogens tillgångar, stanna till för en god lunch, en välkomponerad trerätters middag eller hembakat fika i den spännande miljön som bjuder på vackra vyer högt över naturen.

Här finns också mysiga stugor att hyra för dig som vill stanna längre och fina naturupplevelser som skapar minnen för livet.

Ölme Prästgård

Ölme prästgård är ett gemytligt gästgiveri beläget i Ölme och har en historia från tidigt 1700-tal. Här möts du av storslagen natur och en vacker byggnad med charmiga rum som ger dig en upplevelse du sent kommer glömma. Här arbetar man med utvalda nordiska råvaror av högre kvalitét med lokalt ursprung.

Aktiviteter

Visa alla
Copy link
Powered by Social Snap